BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBarclays hangi yatırım aracını önerdi?----

Barclays hangi yatırım aracını önerdi?

Barclays hangi yatırım aracını önerdi?
17 Aralık 2013 - 07:44 www.finansgundem.com

Barclays 2014’te Türk tahvil ve CDS’lerinin ‘kırılgan beşli’ Hindistan, Brezilya Güney Afrika ve Endonezya içinde öne çıkacağını öngördü

2014 yılı yaklaşırken birçok yabancı banka, gelecek yıla ilişkin strateji raporlarını yayınlamayı sürdürüyor. İngiliz yatırım bankası Barclays, gelecek yıl kırılgan beşli olarak bilinen Hindistan, Brezilya, G.Afrika, Endonezya ve Türkiye arasında CDS ve tahvilleri en iyi performans gösterecek ülkenin Türkiye olabileceğini açıkladı. CDS’ler bir ülkenin borcunu ödeyemeyecek hale gelmesi riskine karşılık ödenen sigorta primi olarak kabul ediliyor.

TÜRKİYE’NİN AVANTAJLARI NELER?

Banka öngörüsünde, düşük bütçe açığı nedeniyle Türk CDS’lerinin G.Afrika ve Hindistan’a göre çok daha avantajlı olabileceğini yazdı. ABD’nin başlayacağı tahvil azaltımının tüm bu ülkeleri negatif etkileyeceğini öngören banka, yine de Türkiye’nin bu anlamda G.Afrika ve Hindistan’dan avantajlı olduğunu belirtiyor. Türk CDS’leri 200 baz puanın hemen altında, 198 baz puanda bulunuyor. G.Afrika, Hindistan ve Endonezya risk primleri de yaklaşık aynı düzeylerde. Bununla birlikte, Türkiye borç düzeyi ve kamu açıklarının milli gelire oranı olarak diğer ülkelerden daha avantajlı bulunuyor.

MÜŞTERİLERE ÖNERİ NOTU

Barclays’in bu görüşünü, diğer aracı kurumlar da paylaşıyor. Yunanistan’daki Levant Partners, müşterilerine gönderdiği bilgi notunda Türk tahvillerinin benzerlerine göre çok daha gözde olacağı öngörüsünde bulundu.
Rus yatırım kurumu Renassaince Capital ise Fed’in azaltıma başlamasıyla CDS’lerin yukarı gitme olasılığı olduğunu, ancak Türkiye’nin bu en kötüyü geride bıraktığını söyledi. Başekonomist Charles Robertson, “Türk CDS’lerinde azaltım etkisinin sınırlı kalmasını bekliyoruz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)