BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarclays 5.000 çalışan çıkaracak----

Barclays 5.000 çalışan çıkaracak

Barclays 5.000 çalışan çıkaracak
09 Ocak 2024 - 10:50 www.finansgundem.com

Barclays, yöneticilerin maliyetleri düşürme ve bankanın karlılığını artırma yönündeki yeni çabalarının bir parçası olarak küresel işgücünden 5.000 pozisyonu azaltma sürecinde.

Sky News’in haberine göre Barclays yöneticileri son aylarda maliyetleri azaltma ve kârlılığı artırmaya yönelik yeni çabalar çerçevesinde bankanın global çalışan sayısını 5.000 kişi azaltma sürecinde bulunuyor.

İçeriden bir kaynağa göre bu pozisyonlar, geçen yılın ortasında işe alımların dondurulmasının ardından işten çıkarmalar ve doldurulmayacak boş pozisyonların bir araya gelmesiyle kaybedildi.

İşgücü azaltma seviyesi, geçen yılın sonlarında medyada yer alan rakamın iki katından fazladır ve 2008 mali krizinden bu yana Barclays'deki en önemli maliyet azaltma planlarından birini temsil etmektedir.

Programın bir parçasını oluşturan işten çıkarmalar halihazırda devam ediyor ancak banka tarafından henüz resmi olarak kamuoyuna duyurulmadı.

Ancak Barclays sözcüsü Pazartesi günü Sky News'in sorusu üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Barclays, işi basitleştirmek ve yeniden şekillendirmek, hizmeti iyileştirmek ve daha yüksek getiri sağlamak için tasarlanan devam eden verimlilik programının bir parçası olarak 2023 yılına kadar küresel olarak yaklaşık 5.000 çalışanı işten çıkarmıştır.

Grup ayrıca kilit işletmelerde ön büro rollerini seçici olarak işe almak için kapasite yaratıyor.

Barclay ailesi The Telegraph'ın sahipliğini geri aldı

 

Barclays'te 2000 kişi diken üstünde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)