BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarclay ailesi The Telegraph'ın sahipliğini geri aldı----

Barclay ailesi The Telegraph'ın sahipliğini geri aldı

Barclay ailesi The Telegraph'ın sahipliğini geri aldı
05 Aralık 2023 - 08:25 www.finansgundem.com

Lloyds kredisinin geri ödenmesinin ardından Barclay ailesi The Telegraph'ın sahipliğini geri aldı

Barclay ailesi Lloyds Banking Group'a olan 1.2 milyar sterlinlik borcunu ödedikten sonra The Telegraph'ın mülkiyetini geri aldı.

Kredi kuruluşundan yapılan açıklamada ödemenin tamamının yapıldığı ve böylece hem The Telegraph hem de The Spectator dergisinin kayyumdan kurtulduğu belirtildi.

Lloyds adına Barclay ailesine karşı İngiliz Virgin Adaları'nda açılan dava da iptal edildi.

Bu hamle Lloyds'un The Telegraph ve The Spectator'ın karmaşık satışındaki rolünü fiili bir şekilde sona erdirirken, her iki gazetenin mülkiyeti de Barclay ailesine geri dönüyor.

Barclay ailesinin geri ödemesi, Abu Dabi destekli bir fon olan RedBirdIMI'den alınan 1.2 milyar sterlinlik kredi ile finanse edilmişti ve bu fon karmaşık bir borç-hisse takası yoluyla her iki yayın organının kontrolünü ele geçirmeyi planlıyordu.

Ancak Kültür Bakanı Lucy Frazer geçtiğimiz hafta, kamu yararı soruşturması tamamlanana kadar mülkiyetin RedBird IMI'ye devredilmesini yasaklayan bir kararname yayınladı.

Karar ayrıca Telegraph'ın başka bir kuruluşla birleşmesini de engelliyor. Buna ek olarak, yönetimde herhangi bir değişiklik yapılmasını ya da önemli editoryal personelin görevden alınmasını da engelliyor.

Hem The Telegraph hem de The Spectator, yabancı devlet mülkiyeti ve basın özgürlüğüne ilişkin Hükümet incelemesini yürütülürken üç bağımsız yönetici tarafından denetlenmeye devam edecek.

RedBird IMI, ABD'li özel sermaye şirketi RedBird ile Manchester City'nin sahibi Şeyh Mansour bin Zayed al-Nahyan tarafından desteklenen Abu Dhabi'li bir araç olan International Media Investments (IMI) arasındaki bir ortak girişim.

Araplar, Telegraph gazetesini devralmaya çok yaklaştı

 

İngiliz Telegraph gazetesini Araplar alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)