BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBanksy’nin resminin 2 milyon sterline satıldığı iddia edildi----

Banksy’nin resminin 2 milyon sterline satıldığı iddia edildi

Banksy’nin resminin 2 milyon sterline satıldığı iddia edildi
18 Ocak 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü sanatçı Banksy'nin bir duvardan sökülen resminin 2 milyon Sterline satıldığı öne sürüldü. İngiliz Metro gazetesinin haberine göre söylenti, olayaın yaşandığı belirtilen sahil kasabasında öfkeye yol açtı.

Bir kumdan kalenin yanında elinde levye tutan bir çocuğun tasvir edildiği duvar resmi, ağustos ayında Lowestoft, Suffolk'taki eski bir elektrikçi dükkanının duvarında ortaya çıkmıştı. Yapılan açıklamalar London Road North'daki binanın sahibi olan çift, Gary ve Nadine Schwartz’ın daha sonra dünyaca ünlü sokak sanatçısının eserini kaldırarak sattığı yönünde.

Belediye Başkanı Yardımcısı Nasima Begum, çiftin kendilerine ait olmayan bir şeyden kâr elde etmeye çalışmasını ‘utanç verici’ olarak nitelendirdiği açıklamasında şunları söyledi:

“Eminim Banksy resmi oraya birinin kullanabileceğini umarak yapmamıştır. Bu yaşanan gerçek bir utanç. Banksy sanatı çok ses getirdi ve bölgeye oldukça ziyaretçi çekti.”

Kasım ayında ortadan kaybolan resim kasabaya insan akınına neden oluyor.

‘Levye Tutan Kız’ adlı duvar resmi, gerçek adı ve kimliği spekülasyonlara neden olan sokak sanatçısının Norfolk ve Suffolk'ta yaptığı 10 resimden biriydi.

Eski elektrik dükkanının değeri eser ortaya çıktığı sırada 300 bin sterlindi. Kısa bir süre sonra, Banksy bunun "Büyük Britanya Duvar Resimleri" serisinin bir parçası olduğunu onaylamasının ardından değeri 500 bin sterline yükseldi.

İlk yapılan açıklamalar sanat eserinin ABD, Kalifornia'daki prestijli Julien's Müzayede Evi’ne gönderildiği yönündeydi. Ancak daha sonra eserin İngiliz topraklarından hiç çıkmadığı ve açıklanmayan bir fiyata özel bir alıcıya satıldığı bildirildi.

Birçok Banksy eserinin sahibi olan John Brandler, Julien Guide'ın 200 bin ila 400 bin dolar arasındaki düşük fiyatının satıcıyı caydırdığı görüşünde.

Muhammed Ali'nin çizdiği resimler açık arttırmada satıldı

 

Hulk'un ilk baskısı 490 bin dolara satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)