BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankaların tahvil varlıkları rekor seviyede!----

Bankaların tahvil varlıkları rekor seviyede!

Bankaların tahvil varlıkları rekor seviyede!
16 Ekim 2015 - 07:21 www.finansgundem.com

ABD bankalarının, Hazine tahvil varlıkları rekor seviyeye ulaşarak yatırımcıların Fed’den faiz artırımı beklemediğine işaret etti

Fed’in verilerine göre ticari bankalar, ABD tahvil varlıklarını 2.15 trilyon dolar ile rekor seviyeye yükseltti. Bankaların tahvil varlıkları, ABD’nin en büyük yabancı kreditörü Çin’in varlıklarının neredeyse iki katı seviyesinde. ABD tahvilleri, Haziran ayı ortasından bu yana yükseliş gösteriyor. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi, düşük enflasyonun faizlerin sabit kalacağı anlamına geldiği spekülasyonu ile bu hafta yüzde 2’nin altına geriledi.

Singapur’daki Bank of Nova Scotia tahvil traderlarından Ali Jalai, “Bu kadar Hazine tahvili tutmalarının nedeni Fed görünümünün değişmiş olması. Belki de bu sene faiz artışı yapmayacaklar” dedi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi Tokyo saati ile 11.13’te yüzde 2.02 seviyesinde yatay bir seyir izledi. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 99 27/32 oldu. Jalai, faizin yılsonuna kadar yüzde 1.75 seviyesine gerileyebileceğini söyledi.

Yatırımcılar, Ağustos ayından bu yana Fed’in faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerini düşürüyor. Bunun en büyük nedeni dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de enflasyonun duraksıyor olması. Perşembe günü açıklanan verilere göre ABD’de tüketici fiyatları Eylül’de Ocak ayından bu yana en büyük düşüşü gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)