BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların riski arttı!----

Bankaların riski arttı!

Bankaların riski arttı!
06 Şubat 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

Avrupa bankalarının gelişen ülkeler riski ABD’li bankalara kıyasla 4 kattan bile fazla olduğu belirtildi

Reuters haber ajansının bir analizine göre, gelişen ülkelerde baş gösterecek bir krizde Avrupalı bankaların zarar riski ABD’li bankalara kıyasla daha fazla. Avrupalı bankaların ellerinde 3 trilyon doları aşan gelişen ülke tahvili bulunuyor. Bu, ABD’li bankaların elindeki orandan 4 kat daha fazla.

AVRUPALILAR DAHA FAZLA ETKİLENEBİLİR

Bu, Avrupalı bankalar için olası bir krizde daha büyük tehlike anlamına geliyor. Söz konusu riskin Avrupa Merkez Bankası’nın uygulayacağı stres testleri öncesinde sektör için bir sıkıntı kaynağı olabileceği belirtildi.

GELİŞEN ÜLKELER BU YILIN ENDİŞE KAYNAĞI

Deutsche Bank 4 trilyon doların 1,7 trilyon dolarlık payının Avrupalı 6 bankanın elinde olduğunu kaydederken "2014'te gelişen ülke şokları gerçek bir endişe kaynağı" ifadesini kullandı. Deutsche Bank analisti Matt Spick, “Biz gelişen piyasalar şoklarının 2014 yılının en önemli gündem maddesi olacağını düşünüyoruz. Mevcut dalgalanmalar, gelir kayıpları ve artan borçlarla birleşmesi durumunda, ellerinde fazla miktarda gelişen ülke tahvili tutan bankaların zarar edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)