BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların raporlama standartlarında yeni uygulama----

Bankaların raporlama standartlarında yeni uygulama

Bankaların raporlama standartlarında yeni uygulama
20 Mart 2023 - 20:38 www.finansgundem.com

Bankalar, raporlama standartları kapsamında 5 milyon TL ve üzerinde kredi bakiyesi olan tüzel müşterilerinin döviz pozisyon raporlarını Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Sistemik Risk Veri Takip Sistemi'ne iletmelerini isteyecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) edinilen bilgiye göre, 2018 yılında TCMB bünyesinde reel sektörün döviz pozisyonunu etkileyen işlemlerini izlemek amacıyla kurulan Sistemik Risk Veri Takip Sisteminin kapsamı genişletildi.

Buna göre, yurt içi tüm bankalardan nakdi ve gayri nakdi toplam kredi bakiyesi 5 milyon TL ve üzerinde olan şirketler döviz pozisyonlarını Sistemik Risk Veri Takip Sistemi üzerinden aylık frekansta Merkez Bankasına raporlayacak.

Böylece, reel sektörün yabancı para pozisyonu analizlerine yönelik kullanılabilir veri seti genişleyecek.

Bankalar, kapsama giren tüzel kişi müşterilerine, takip eden ayın ilk 10 iş günü içerisinde, Sistemik Risk Veri Takip Sistemi raporlama ekranı (https://tcmbveri.gov.tr/ ) üzerinde yer alan “Özet Döviz Pozisyon Raporu” linkinden raporlarını bildirmeleri gerektiğini tebliğ edecek ve bunu takip edecek.

Bu kapsamda ilk raporlama, nisan ayının ilk 10 iş günü içerisinde gerçekleştirilecek.

Halihazırda Sistemik Risk Veri Takip Sistemi kapsamında, 15 milyon dolar ve üzerinde yabancı para cinsinden kredi riski bulunan yaklaşık 2 bin kurumsal firma, para birimi bazında ve çeşitli vadelerde varlık ve yükümlülük kalemlerini aylık frekansta raporlamaktaydı.

TCMB'den 'yüksek kur' talebi

 

5 milyar dolarlık mevduat TCMB hesaplarına girdi

 

TCMB'den ihtiyaç kredilerine kritik düzenleme

 

TCMB, KKM’de prim uygulamasına son verdi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb121 Mart 2023 09:12

    Bankaların hepsi küçültülüp bölgesel bankacılık yapılmak zorunda!!! Bu arada pazarlama ile coşup karlarını artırmak isteyenlere ciddi kanunlarla yaptırım getirilmeli! Aç gözlü kapitalist çalışma modeli ile bankalar hep batacaktır! Ofis şubeli bölgesel bankalar artmalı personel azalmalı teknolojik yatırımları artmalı! Atm ve ofis tek banka şubeleri ile hizmet vermeli, robotik işlemciler müşteri iemlerinde yardımcı olmalı!!!

  • Turan20 Mart 2023 21:05

    Hergün liyakatsizlik ekonomik beceriksizlik idarecisizlik yüzünden gün geçmiyorki doğru düzgün bir karar alınsın alınan sermaye kontrolüne dayalı her karar yanlış ekonominin caresizligin cözümsüzlügün göstergesi olarak yansıyor