BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB'den 'yüksek kur' talebi----

TCMB'den 'yüksek kur' talebi

TCMB'den 'yüksek kur' talebi
20 Mart 2023 - 14:50 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bankalardan net döviz fazlası olan firmalara daha yüksek kur uygulamasını talep etti. Tek seferde 2,5 milyon dolardan fazla döviz alımı yapacak firmalar TCMB’ye bildirim yapacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bankalardan firmaların döviz fazlalarına göre kur uygulamalarını talep ettiği ifade edildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre daha önce bireysellere döviz satışında bankalardan kuru 19,15’ten 19,20’lere çıkarmasını isteyen TCMB, döviz fazlasına sahip firmalara da aynı kurun uygulanmasını talep etti.

TCMB, dövize talebi durdurmak için bireysel yatırımcılara uygulanacak minimum Dolar/TL kurunu kademeli olarak artırmıştı.

TCMB net döviz açığı olan firmaların 19,01 seviyesindeki spot kurdan döviz alımı yapabileceğini belirtti.

Kaynaklara göre tek seferde 2,5 milyon dolardan fazla döviz alımı yapacak firmalardan TCMB’ye bildirim yapmaları da istenecek.

Günlük döviz alım limiti düşürüldü

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seco21 Mart 2023 17:29

    Mürsel sen ekonomi prof u musun

  • Mürsel20 Mart 2023 18:10

    Bırakın artık şu saçma sapan uygulamaları ekonomi böyle uyduruk aslı astarı olmayan hemen hergün alınan yanlış kararlarla yönetilmez bıktırdınız bunların ülkeye zarardan başka en ufak faydası olmuyor olsa aylardır gecen sürede bir umut ışığı olurdu oda yok yapamıyorsunuz yazık oluyor