BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların geleceği fintek şirketlerinde----

Bankaların geleceği fintek şirketlerinde

Bankaların geleceği fintek şirketlerinde
20 Aralık 2021 - 16:31 www.finansgundem.com

Centre for Finance tarafından yapılan araştırmaya göre finansal kurumların hayatta kalabilmesi için fintek şirketlerine ihtiyacı var. Ancak bunun kilit noktası, gelişmiş teknolojiye ayak uydurabilecek donanımlı çalışanları bulabilmek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek şirketleri ve geleneksel bankalar arasındaki çizgi giderek bulanıklaşıyor ve yakın gelecekte bu çizginin tamamen ortadan kalkma ihtimali oldukça yüksek. Bu trendin birçok etkisi olsa da, en göze çarpanlarından bir tanesi de geleneksel finans kurumlarının karşı karşıya kaldığı donanımlı çalışan eksikliği. Donanımlı çalışana yönelik talep artarken, fintek şirketleri de bu alanda bazı sorunlarla karşılaşabilir.

Centre for Finance (CFTE) tarafından yapılan araştırmada, finansal kurumların varlığını sürdürebilmesi için fintek şirketlerine ihtiyaç duyduğu ortaya kondu. Aynı zamanda geleneksel finansal kurumların ileri teknoloji konusunda donanımlı çalışanlara yönelik ihtiyacının da altı çizildi. Financial Brand’in haberine göre çalışanların bu alanda eğitim alması, geleneksel finans kurumlarının geleceği için kilit faktörlerden biri olarak belirlendi.

CFTE Kurucusu Tram Anh Nguyen, “hazırladığımız raporda teknolojinin en temel ihtiyacı oluşturduğunu ortaya koyduk” dedi. Devamında, “teknolojiden anlamıyorsanız, fintek alanında faaliyet gösteremezsiniz” ifadesini kullandı. Finansal hizmetler alanında faaliyet gösteren her boyuttaki şirketin bir noktada teknoloji kullanımına ağırlık vereceğini söyleyen Nguyen, “finansal hizmetler alanında rekabet edebilmek için gereken unsurlar konusunda sismik bir değişim var” dedi.

Açıklamasında, “başarı için gereken faktörler Amazon gibi şirketlerin başarısını sağlayan unsurlarla aynı. Bu da bankaların bu faktörlere uyum sağlaması gerektiğini gösteriyor. Aksi takdirde, yeni oyuncular bu araçları kullanabildiği için geleneksel kurumlar ortadan kalkabilir” ifadelerine yer verdi.

Geride bıraktığımız on yılda 200 milyar doların üzerinde girişim sermayesi ve özel sermaye fintek start-up şirketlerine aktı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre dünya çapında fintek şirketlerinde 300 binin üzerinde kişi çalışıyor. Ancak halen 40 bin pozisyon için çalışan arayışı devam ediyor. CFTE raporuna göre her biri 1 milyar doların üzerinde değer sahibi 225 fintek şirketi, ödeme teknolojileri, bankacılık ve varlık yönetimi alanlarında hizmet veriyor. Bu şirketlerin büyük bir bölümü ABD’de yer alırken, şirketlerin geri kalanı İngiltere, Çin ve Hindistan’da yoğunlaşıyor.
Çarpıcı bir şekilde rapor dünyanın en büyük 100 bankasının toplam piyasa değerinin 7,1 trilyon dolar olduğunu söylerken, en büyük 10 fintek şirketinin toplam piyasa değeri 2,8 trilyon dolar olarak dikkat çekiyor. Rapora göre, “fintek şirketlerinin yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösterdiği düşünüldüğünde, bu rakamlar yüzlerce yıldır faaliyet gösteren bankalar karşısında oldukça çarpıcı.”

Birçok diğer çalışma da geleneksel Finans kurumlarının, finansal teknolojinin gelecekteki büyüme ve hayatta kalma başarısı için kilit unsur olduğunu düşündüğünü gösteriyor. Geleneksel kurumlar dijitalleşme, bulut hizmetleri, uzaktan erişim gibi özelliklerin tüketiciler için hayati önem taşıdığını anlıyor ve buna yönelik hamleler gerçekleştiriyor.

Kripto para piyasasında önemli detay

 

İngiltere Merkez Bankası, Standard Chartered Plc'ye 61 milyon dolarlık para cezası verdi

 

BNP Paribas’ın ABD birimine Kanadalı talip

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)