BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere Merkez Bankası, Standard Chartered Plc'ye 61 milyon dolarlık para cezası verdi----

İngiltere Merkez Bankası, Standard Chartered Plc'ye 61 milyon dolarlık para cezası verdi

İngiltere Merkez Bankası, Standard Chartered Plc'ye 61 milyon dolarlık para cezası verdi
20 Aralık 2021 - 12:46 www.finansgundem.com

İngiltere'nin önde gelen bankacılık denetçisi, düzenleyici raporlama ve kontrollerindeki eksiklikleri nedeniyle Standard Chartered Plc'ye rekor bir para cezası verdi.

İngiltere Merkez Bankası'nın İhtiyati Düzenleme Kurumu'nun yaptığı açıklamaya göre, Mart 2018 ile Mayıs 2019 arasında beş raporlama hatası için borç verene 46,6 milyon sterlin (61 milyon dolar) ceza verdi.

Bu, bir davada Standard Chartered tarafından yalnızca dört aylık bir iç soruşturmanın ardından PRA'ya bir yanlış hesaplama bildiren bir vakada birleştirildi.

PRA'nın CEO'su Sam Woods yaptığı açıklamada, "Firmaların, bu durumda Standard Chartered'ın yapamadığı, düzenleyici raporlamalarıyla ilgili önemli sorunları bize derhal bildirmelerini bekliyoruz" dedi. "Standard Chartered'ın sistemleri, kontrolleri ve gözetimi, sistemik olarak önemli bir bankadan beklediğimiz standartların önemli ölçüde altına düştü ve bu, bu durumda cezanın boyutuna yansıyor." diye ekledi.

Gecikmelerin, PRA'nın bankanın ABD doları likidite pozisyonuna ilişkin güvenilir bir genel bakışa sahip olmadığı anlamına geldiği belirtildi.. S

Soruşturma, borç verenin likidite ölçütüyle ilgili düzenleyici raporlamasını destekleyen iç kontrollerin ve yönetim düzenlemelerinin uygulanmadığını veya etkin bir şekilde çalışmadığını ortaya çıkardı.

Standard Chartered, bu sorunu çözmeyi kabul etti ve bu nedenle açıklamaya göre para cezasında %30 indirime hak kazandı. Banka yaptığı açıklamada soruşturmayla "proaktif ve tam işbirliği yaptığını" ve PRA'nın bulgularını kabul ettiğini bildirdi..

İngiltere Merkez Bankası'ndan şaşırtan faiz kararı

 

İngiltere Merkez Bankası uyardı: Değeri sıfıra düşebilir

 

İngiltere Merkez Bankası'ndan "kripto para"uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)