BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların batmasına izin verilecek----

Bankaların batmasına izin verilecek

Bankaların batmasına izin verilecek
10 Şubat 2014 - 09:18 www.finansgundem.com

Avrupalı bankaların ortak denetim mekanizması SSM’in başkanı, zayıf bankaların batmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası tarafından ortak denetim mekanizması SSM’e başkan seçilen Daniele Nouy, Euro Bölgesi’ndeki bazı bankaların geleceği olmadığını ve batmalarına izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

BATMALARINA İZİN VERMEK ZORUNDAYIZ

İlk röportajını Financial Times'a veren Nouy, “Bazı bankaların geleceğinin olmadığını kabul etmemiz gerekiyor. Bu yüzden başka kurumlar aracılığıyla yeniden ayaklandırmaya çalışmak yerine onların eskiden olduğu gibi batmalarına izin vermek zorundayız” dedi. Nouy, kıtada hükümetlerle bankalar arasındaki bağların azalmasını ve bankaların olası krizler için daha fazla sorumluluk almasını istediğini söyledi.

DAHA SIKI DENETİM SİNYALİ

Nouy, bankalardan devlet tahvillerine karşı da sermaye tutmalarını talep edeceğini kaydederek Euro Bölgesi'nde bankacılık sektöründe daha sıkı bir denetim uygulanacağının sinyalini verdi. Nouy, “Euro Bölgesi’nde yaşanan krizden alınan en büyük derslerden biri birbiriyle bağlantı içinde olan tüm yatırım araçların risk altında olmasıydı. Yaşanan kriz bu konuda harekete geçmemiz gerektiğini gösterdi. Evet şunu itiraf etmem gerek bunu şu anda devam eden kriz sürecinde yapmak çok doğru bir zamanlama olmayacak ama başlanabilir. Daha iyisini yapma olasılığı var ve bazı ülkeler daha sıkı kurallar uygulamaya da başladı” diye konuştu.

KASIM’DA DEVREYE GİRİYOR
Ortak denetim mekanizması SSM, Kasım 2014'te devreye girecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)