BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalardan imaj çalışması----

Bankalardan imaj çalışması

Bankalardan imaj çalışması
16 Temmuz 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

Eleştiri oklarından bir türlü kurtulamayan bankalar, imajlarını düzeltmek için uluslararası danışmanlık şirketleriyle görüşüyor

Kamuoyunda sürekli yüksek kârlılıkları, bankacılık işlemlerinden alınan ücret ve komisyonlar nedeniyle hedef tahtası haline gelen Türk bankacılık sektörü imaj tazeleyecek. Şikayetlerden yola çıkarak harekete geçen Türkiye Bankalar Birliği (TBB), uluslararası danışmanlık şirketlerinden destek alarak ‘itibar yönetimi’ konusunda bir eylem planı hazırlayacak. Belirlenen mesajların çeşitli reklam filmleriyle tüketiciye anlatılması da planlanırken, sosyal medya etkin olarak kullanılacak.
Akşam'ın haberine göre, TBB bünyesinde kurulan ‘bankacılık itibar yönetimi’ çalışma komitesi danışmanlık şirketleriyle görüşmelere başladı. Komite, birlikte çalışmaya karar verdikleri danışmanlık şirketinin hazırlayacağı rapora göre yol haritasını belirleyecek. Yürütülecek iletişim kampanyasının temelini, bankaların ülke ekonomisi için önemi oluşturacak.
ŞEFFAFLIK ALGISI TÜRKİYE’DE FARKLI
 TBB çevrelerinden edinilen bilgiye göre, kurum öncelikle ‘şeffaflık’ konusunda bir çalışma yaptı. Çalışma sonucunda, Avrupalı ve Türk tüketicinin şeffaflık algısının farklı olduğu ortaya çıktı. Avrupa’da bankaların şeffaflığı denilince akla, bilançosunun olduğu gibi tamamıyla kamuoyuyla paylaşması geliyor. Türkiye’de ise bu algı daha farklı. Türk tüketicisi  bilanço şeffaflığının yanı sıra hizmet ve ürünleriyle ilgili yeterli açıklayıcı bilgilerin verilip verilmemesini de sorguluyor. Bankaların yüksek işlem ücretleri ve komisyon aldığı, resmi olarak açıklanan rakamlar ile  işlem sırasında alınan bedellerin örtüşmediği iddiaları algıyı olumsuz etkileyen etkenlerin başında geliyor.
BANKASIZ BÜYÜMEK ÇOK ZOR'
TBB yetkilileri itibar yönetimiyle ilgili çalışmanın gerekliliği ve hedeflerine ilişkin şunları söyledi: “Kamuoyunda şikayetler neden kaynaklanıyor bunu araştırıyoruz. Bankacılıkta somut bir mal üretimi olmadığı için elde edilen karlar soyut olarak algılanıyor.  İletişim kampanyasında özellikle bankaların maliyet yapısının nasıl oluştuğu, finansal sektörün sağlamlığının ülke kalkınmasındaki yeri anlatılacak. Amacımız bankaların ekonomideki rolünü halka anlatmak.”
KISA VADEYİ UNUT İLERİYİ DÜŞÜN
Danışmanlık şirketleri tarafından yapılan ilk araştırmada, bankalara itibar yönetimi için şu önerilerde bulunuldu:
 - Kısa vadelerde elde edilecek gelirler arka planda olmalı. Bunların yerine daha uzun vadede müşteri kazanımına odaklanın.
 - Ürün ve hizmet ücretlerine karşı olan tepkiyi önlemek için maliyet kalemlerini iyi anlatın.
 - Müşteri ihtiyaçları merkezli pazarlama yönetimine önem verin. İhtiyaçları göz ardı etmeyin.
 - Müşterilerinizi çok iyi tanıyın, herkese standart ürünler yerine terzi usulü ürünler sunun.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)