BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara ibraz edilen çek tutarı ocakta arttı----

Bankalara ibraz edilen çek tutarı ocakta arttı

Bankalara ibraz edilen çek tutarı ocakta arttı
15 Şubat 2024 - 13:54 www.finansgundem.com

TBB'nin yaptığı açıklamaya göre bankalara ibraz edilen çek tutarı arttı. Ocak ayında karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı ise tutar olarak yüzde 1,7 ve adet olarak yüzde 1 oldu.

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamada, bankalara, Ocak 2024’te ibraz edilen 340 bin keşideciye ait 1,9 milyon adet çekin toplam tutarı 642 milyar TL oldu.

Bir önceki yıla göre; ibraz edilen çek adedi yüzde 8, keşideci sayısı (tekilleştirilmiş) yüzde 7, çek tutarı ise yüzde 83 arttı.

Karşılıksız işlemi yapılan çek tutarı arttı.

2024 yılı Ocak ayında bankalara ibraz anında karşılıksız çıkan, 4,9 bin keşideciye ait 20,2 bin adet çekin toplam tutarı 10,7 milyar TL oldu. Karşılıksız işlemi yapılan 1.333 keşideciye ait toplam 1 milyar TL tutarındaki 2 bin adet çek daha sonra ödendi.

Karşılıksız işlemi yapılan çek tutarının ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre arttı.

Ocak ayında karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı; tutar olarak yüzde 1,7 ve adet olarak yüzde 1 oldu.

2024 yılı Ocak ayında, karşılıksız işlemi yapılan çek tutarının en yüksek olduğu 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu.

Hakan Aran: Kredi kartlarındaki önlemlerde denge önemli

 

Bankalar kredi kaybıyla karşı karşıya kalacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)