BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar kredi kaybıyla karşı karşıya kalacak----

Bankalar kredi kaybıyla karşı karşıya kalacak

Bankalar kredi kaybıyla karşı karşıya kalacak
15 Şubat 2024 - 08:50 www.finansgundem.com

Bankalar küresel ofis piyasasındaki çöküşten kaynaklanan daha fazla kredi kaybıyla karşı karşıya kalacak

Kredi derecelendirme kuruluşu Morningstar DBRS, değerlemelerdeki sert düşüşün daha fazla temerrüde yol açması nedeniyle bankaların küresel olarak ofis gayrimenkul kredilerinde daha fazla zarar edeceğini bildirdi.

Yüksek borçlanma maliyetleri ve daha fazla insanın evden çalışması nedeniyle ofis alanlarına olan talebin keskin bir şekilde düşmesi, ticari mülk sahiplerini olumsuz etkiledi ve banka kredilerinin ödenmeme riskini artırdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Wells Fargo ve JPMorgan ve Almanya'da Deutsche Bank dahil olmak üzere birçok kredi kuruluşu, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki riskleri karşılamak için ofis kredilerindeki potansiyel kayıpları karşılamak üzere daha fazla nakit ayırdı.

Piyasalar, bankaların gayrimenkul riskleri konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor ve bu ay New York Community Bank ve Deutsche Pfandbriefbank'a odaklanan endişeler, sözkonusu bankaların hisse fiyatlarında keskin düşüşlere yol açtı.

Morningstar DBRS araştırmacıları daha fazla karşılık ayrılmasını beklediklerini söyledi.

Morningstar DBRS Küresel Finansal Kurumlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicola De Caro, "Bizim görüşümüze göre, birçok bankanın mülk değerlemelerinde bazı aşağı yönlü revizyonlar yapması gerekecek ve sonuç olarak daha yüksek karşılıklar ve kredi zararları ortaya çıkacak" dedi.

ECB’den bankalara şok uyarı

 

Dünya bankalarını 'emlak krizi' korkusu sardı

 

Türk bankalarından Rusya'dan ödemeye 'şartlı' kabul

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)