BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar tahvil ihracına yönlendirildi----

Bankalar tahvil ihracına yönlendirildi

Bankalar tahvil ihracına yönlendirildi
11 Aralık 2014 - 06:37 www.finansgundem.com

Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, Merkez Bankası'nın beklentilerini oldukça iyimser buldu

Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, CNBC-e'de yaptığı konuşmada büyüme rakamlarını değerlendirdi. Atakan şunları söyledi: "Tarım herkesi yanılttı. Yıl sonunda yüzde 3 civarında ortalama için bu dönemin yüzde 2,8 civarında olması gerekiyordu. Tarımda küçülme olmasaydı 9 ayda yüzde 3,2'ler civarında büyüme olacaktı. Tarım şimdi önemli bir değişken haline geldi. Tarımı dışarıda bırakınca bütün değişkenlerde bir ivme kaybı var. Tarım eğer düzgün gelirse geçen çeyreğin aynısı tekrarlansa bile yüzde 2,8'lik bir potansiyel görülüyor. Tarımdan etkilenmiş olmaktan dolayı performans düşüş üzücü. Tarımdaki düşüşü biz faizle mi yöneteceğiz, hayır. Tarım olmasaydı hepsini para politikalarıyla yönlendirme şansı vardı. Para politikaları dışındaki politikalar gündeme gelecek. Mevsimsel koşulların üretimi daha az etkilemesi için teknik müdahaleler olacaktır.

Türkiye kendi iç hedeflerine göre yüzde 2'lerin kabul edilmesi zor. Ama dünyadaki tüm ekonomilerin düşüşe geçtiği dönemde siz artı 3 puan yukarıda büyürseniz bu bir fırsattır. Türkiye'nin yüzde 2-3 büyümesinde en büyük fırsat cari açığın yönetilmesiyle ilgili bir fırsattır. Bedeli büyüme olsa bile cari açıkta yüzde 4'lere iyileşme olacaksa yapısal sorun olan dış ticaretin düzelmesi olursa bu fırsat diye değerlendirilebilir.

Türkiye'nin pozitif fiyatlanmasının arkasında petrol vardı. ABD faiz artırırsa terse dönebiliriz. Petrol fiyatları çıkarken satış yiyen bir ülke olabiliriz. Enflasyon ve cari açıkta piyasaların alışık olmadığı bir söylem yaptı. Enflasyonda 5, cari açıkta 4 gibi bir ufku koyunca oldukça iyimser. Krizden çıkış konusunda senaryolarının hazır olduğunu hissettirdi.

Bugün bankalar adına üzüldüm. Kısa vadeli borçlanmalarda munzam yükünün artırılacağını gördük. Bankaları daha çok tahvil ihracına götürmeye çalışıyor. Bunun arkasındaki yakın dönemde sermaye çıkışı yaşandığında özel sektör yükümlülüklerini dağıtması. Ne kadar uzun vadeye gidersen o kadar teşvik ederim diyor.

Gelecek sene büyümede bir sıkıntı var. Her büyüme sıkıntısında faiz indirimi beklemek lazım. Enflasyon düşüş görmeden yapmayacağının altını çiziyor. 2014'ü mevcut faizle kapatırız, ilk çeyrekte ralli yaşarız diye algılıyorum. Kur artışları sonrası faizde önce düşüş, sonra çıkış yaşanabilir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)