BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMobilBankalar biyometrik sistemine geçmeye hazırlanıyor----

Bankalar biyometrik sistemine geçmeye hazırlanıyor

Bankalar biyometrik sistemine geçmeye hazırlanıyor
24 Temmuz 2015 - 13:31 www.finansgundem.com

Bankacılık alanında yüksek güvenliğin sağlanması için biyometrik sistemlerin uygulanabilirliği masaya yatırılacak.

Avrupa Biyometri Birliği (EAB)’nin organize ettiği bir takım toplantılarda, bankacılara biyometrik sistemler anlatılacak. Özellikle mobil uygulamalarda biyometrik ödeme sistemlerinin ele alınacağı Avrupa biyometri toplantılarında parmak izi ve damarı, yüz, ses, iris, göz damarı teknolojileri ele alınacak.

Toplantılarda, Avrupa Biyometri Birliği’nin önde gelen üye teknoloji firmaları, finans sektörünün önemli oyuncularına biyometrik sistemleri uygulamalı olarak anlatacak. Toplantılarda, bankacılık ve ödeme sistemlerinde operasyonel verimliliğin arttırılması, sahteciliğin önüne nasıl geçileceği gibi yüksek güvenlik önlemleri ele alınacak. Ayrıca, bankacılık alanında biyometrik sistemlerin nasıl kullanılacağı, ödeme süreçlerinin nasıl işlediği ve bu sistemin başarılı örnekleri gösterilecek.

Banka müşterisini gözünden tanıyacak
Avrupa’nın önde gelen bankacılarının katılacağı toplantılar dizinine göz doğrulama teknolojisini Avrupa’da ilk defa hayata geçiren Türk firması Ölçsan da ana sponsorlar arasında yer alıyor. Bankacılık sektöründe şifre ve kart olmaksızın mobil işlemlerin gerçekleşmesine olanak tanıyan bu sistemde, Ölçsan’ın çözüm ortağı EyeVerify’ın ‘Eyeprint ID’ teknolojisi kullanılıyor.

İlk ayağı Almanya’nın Frankfurt kentinde 24 Eylül’de gerçekleşecek olan toplantının ardından Avrupa Biyometri toplantılarının ikincisi 16 Ekim’de İngiltere’nin Londra şehrinde yapılacak. Son toplantı ise, 26 Kasım’da Hollanda’nın Amsterdam kentinde düzenlenecek.

Sistem nasıl çalışıyor
Mobil bankacılık işlemlerinde ‘gözle doğrulama’ teknolojisi, göz damar izini kullanarak Eyeprint ID oluşturuyor. Bu ID, 50 karakterlik karmaşık bir şifre ile eşdeğer güvenlik sağlıyor. Uygulama, kullanıcılarına fatura ödemelerinde 100’den fazla kurumun faturasını sadece abone numarasını kullanarak uygulama üzerinden ödeme imkanı sunuyor. ‘Hatırlatma’ özelliği de olan uygulama, yüzde 99.99 doğruluk payı ile çalışıyor.
 
ÖLÇSAN CAD Teknolojileri A.Ş. hakkında
 Ölçsan, seçtiği uzmanlık alanlarında vizyoner bakışı, çözüm odaklı özgün yaklaşımı ve 30 yıllık tecrübesiyle başta fiziksel ve sanal güvenlik olmak üzere, biyometri, akıllı kartlar ve mobil çözümler alanında çözüm üreticisi ve sistem entegratörüdür.
Kuruluşundan bu yana devam ettirdiği Ar-Ge çalışmalarının sonucunda kazanılan tecrübe sayesinde, geniş vizyonu ve uzman kadrosuyla anahtar teslim proje uygulamalarının yanı sıra danışmanlık hizmetleri de vermektedir.  Kendi alanlarında lider küresel iş ortakları ile bilişim teknolojilerinin ve kalitenin temsilcisi Ölçsan, en iyi çözümlerle 30 yılı aşkın süredir sektöre değer katmaktadır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)