BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAkıllı telefonlar ne işe yarıyor?----

Akıllı telefonlar ne işe yarıyor?

Akıllı telefonlar ne işe yarıyor?
06 Temmuz 2013 - 07:45 www.finansgundem.com

Ericsson Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcıları ile ilgili yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar çıktı..

Mobil telefon üreticisi Ericsson'un Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcıları ile yaptığı araştırmaya göre cep telefonu kullanıcılarının yüzde 79'unun günde en az bir kere sosyal medyayı kullandığı ortaya çıktı. Zaman'dan Abdulkadir Cembekli'nin haberine göre Kullanıcıların yüzde 62'si ise internet üzerinden mesajlaşmayı tercih ederken yüzde 34'ü ise internet üzerinden sesli ve görüntülü arama servislerini kullanıyor. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanıcı sayısı hızla artan akıllı telefon kullanıcıları birçok dijital platforma cep telefonundan erişim imkânı buluyor. Akıllı telefonlar birçok insanın günlük hayatında önemli bir yer tutarken akıllı telefon üreticisi Ericsson, Türkiye'de 15-69 yaş grubundan bin 124 kişi ile yaptığı Ericsson Consumerlab 2013 araştırmasında akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarını en çok hangi amaç için kullandıklarını belirledi. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'deki her 5 akıllı telefon sahibinden yaklaşık 4'ü günde en az bir kere telefonlarından Twitter, Facebook ve benzeri sosyal medya uygulamalarını kullanıyor. Yüzde 70'i ise e-mail hesaplarını telefon üzerinden kontrol ediyor. Her 100 kullanıcıdan 62'si ise internet üzerinden mesajlaşmayı tercih ediyor.
Araştırma ile Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcılarının Telekom pazarındaki kullanım alışkanlıklarını, eğilimlerini ve beklentilerini belirlemeyi amaçladıklarını belirten Ericsson Türkiye Müdürü Ziya Erdem, Türk halkının akıllı telefon kullanımının her geçen yıl arttığını söyledi. Kullanıcıların ev, işyeri, okul gibi iç mekânlardaki data kullanma trafiğinin, dış mekânlara göre daha çok olduğunu belirten Erdem, bu mekânlarda internete bağlananların 3G bağlantısı yerine Wi-Fi bağlantısını tercih ettiğine dikkat çekti. Kullanıcılar tarafından 3G bağlantı hızının artık yavaş bulunduğunu belirten Erdem, “Araştırmada en sık karşılaşılan problemleri sorduğumuzda yüzde 66'sı yavaş ve başarısız içerik indirdiklerini söylüyor. Yüzde 55'lik dilim ise 3G üzerinden internete bağlanmakta sıkıntı yaşadığını kaydediyor. Yüzde 40'da mobil ağ şebekelerini, akıllı telefon ile yaşanan sorunların kaynağı olarak görüyor.” diye konuştu.
Bu problemin çözümünün 3G teknolojisine göre 3-4 kat daha hızlı olan 4G teknolojisine geçmek olduğunu vurgulayan Erdem, kullanıcıların yüzde 44'ünün daha fazla ücret ödeyerek bu teknolojiye geçmek istediklerini kaydetti. Mobil operatör ağ performansının arttıkça kullanıcı açısından paranın karşılığını alabilme algısının arttığını tespit ettiklerinin altını çizen Erdem, 4G teknolojisine geçildiği takdirde telekomünikasyon şirketlerinin yaptıkları yatırımın maddi olarak karşılığını alacağını belirtti. Erdem, mobil operatörü başkasına tavsiye etme durumunun ise yüzde 40 oranında olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)