BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​Bankacılık sistemi artık çok daha sağlam----

​Bankacılık sistemi artık çok daha sağlam

​Bankacılık sistemi artık çok daha sağlam
15 Kasım 2013 - 00:20 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil Türkiye ekonomisinin artık daha güçlü bankacılığın ise çok daha sağlam olduğunu dile getirdi

Akbank'ın dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın 2013 yılındaki 15'inci toplantısını, Marmaris'teki bir otelde gerçekleştirdi. 
Binbaşgil, burada yaptığı konuşmada, çok sayıda sanayici, iş adamı ve yöneticiyle buluştuklarını, piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi. 
Amerikan Merkez Bankasının varlık alımını azaltacağına yönelik verdiği sinyallerin özellikle gelişmekte olan ülke ekonomilerinde bir takım çalkantılara yol açtığını belirten Binbaşgil, "Türkiye de diğer gelişmekte olan ülkeler gibi bu gelişmelerden bir miktar etkilendi ancak ekonomimiz eskiye oranla yapısal olarak çok daha güçlü. Bankacılık sistemimiz de çok daha sağlam" dedi. 
Geliştirilebilecek alanlardan tasarrufun artırılması ve cari açığın düşürülmesi konusunda önemli aksiyonlar alındığını dile getiren Binbaşgil, genç nüfus ve yüksek büyüme potansiyeli ile Türkiye'nin önünün açık olduğunu vurguladı. 
Binbaşgil, Marmaris'in gelen yolcu ve gemi sayısı bakımından Türkiye'de ilk dört içinde yer aldığını kaydederek, şöyle konuştu: 
"Marmaris ve bağlı olduğu Muğla, Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri. Akbank olarak Marmaris ve Muğla'ya ayrı bir önem veriyoruz. Bölgenin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Bölgenin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank, Marmaris ve Muğla'ya yatırım yapmaya devam ediyor, edecek." 
Muğla'da topladıkları mevduatın çok üstünde kredi verdiklerine işaret eden Binbaşgil, 255 bine yakın müşterileri bulunduğunu, 15 şube, 100 civarında ATM ve yaklaşık 200 çalışanı ile ilde müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladıklarını dile getirdi.  
Binbaşgil, Akbank'ın 2013 Eylül sonu itibarıyla Türkiye genelinde turizme 3.5 milyar lira kredi desteği sağladığını ifade etti. 
Toplantıya Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ve Güney Ege Bölge Müdürü Murat Yiğitoğlu da katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)