BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılara kötü haber----

Bankacılara kötü haber

Bankacılara kötü haber
05 Mart 2013 - 08:25 www.finansgundem.com

Küresel finansal şirketlerin Çin'deki yönetici direktörlerinin kazançları, ücretlerin düşmesiyle azaldı

Çin'deki yatırım bankacıları büyük ödeme paketleri artık eskide kalmaya başladı. Aralarında Morgan Stanley, JP Morgan Chase&Co. ve Deutsche Bank AG'nin de yer aldığı küresel finansal şirketlerin yönetici direktörlerinin ödemeleri 2010'dan bu yana yüzde 60 azalarak son 10 yılın en düşük düzeyine geriledi.
Konuya dair bilgisi olan 5 kıdemli bankacı, Çin'deki yönetici direktörlerin şu anda ABD'deki ortaklarının altında kazandığını ve ücretlerin Avrupa ve İngiltere'dekilerle aynı oranlarda olduğunu söyledi. Anlaşmaların olmamasından kaynaklanan ücretlerdeki düşüş, Çin'de çalışan bankacıların sahip olduğu "Çin primlerini" ortadan kaldırdı.
Çin'in artık "kutsal bölge" olmadığını söyleyen Wellesley Partners Ltd.'ın kurucularından Christian Brun, bu yılın, bankacıların uzun zamandır ayrı muameleye tabi tutulmadığı ilk yıl olduğunu belirtti.
Çin'de iş yapan yönetici direktörler geçtiğimiz yıl 900 bin-1.3 milyon dolar aralığında kazandı. Ödemeler şu anda SARS salgınının Çin'de 800 kişinin ölümüne yol açtığı ve Hong Kong'u resesyonun eşiğine getirdiği 2003 yılından bu yana en düşük seviyesinde seyrediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)