BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBankacılar ile Maliye Bakanları anlaştı----

Bankacılar ile Maliye Bakanları anlaştı

Bankacılar ile Maliye Bakanları anlaştı
26 Ocak 2013 - 19:59 www.finansgundem.com

Davos'ta finansın zirvesindeki uzlaşı, Avrupa’daki krizin henüz sona ermediği konusunda…

Dev bankaların temsilcileri ile maliye bakanları Davos'taki zirvede bir araya geldiler. Finansın zirvesinde isimlerin katıldığı toplantıda, ekonomideki havanın 12 ay öncesine göre iyimser olduğu görüşü öne çıksa da Euronun stabil hale geldiğini kaydeden yetkililere göre,Avrupa'daki kırgınlık ve işsizliğin üstesinden gelmek yıllar alacak. Yetkililer yaptıkları açıklamada, Avrupa'daki krizin henüz sona ermediği konusunda uyardılar.
Diğer yandan bazı isimler krizin geçtiği yönündeki söylemlerin kriz sürecine zarar verdiğini dile getirerek kötümser duruşlarını koruduklarını belirttiler.
İsveç Maliye Bakanı Anders Borg, finansal piyasalar arasında belirgin bir ayrışma olduğunu kaydederek ''Avrupa'da işsizlik oranı bu yıl yüzde 11,8'den yüzde 11,7'ye gerileyecek, büyüme durgun, çoğu ülkede maaşlar artmıyor. İsveç, Fransa gibi ülkelerin emek piyasalarında reform yapması yıllar alacak'' diye konuştu. Krizin sona erdiğini söylemenin çok tehlikeli olacağını bildiren Borg, bu durumun krizin içyüzünü anlama sürecine balta vuracağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)