BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka çalışanlarına robot asistan----

Banka çalışanlarına robot asistan

Banka çalışanlarına robot asistan
05 Mayıs 2017 - 09:38 www.finansgundem.com

Credit Suisse çalışanlara danışmanlık edecek robotları kullanmaya başladı.

İsviçreli Credit Suisse AG, çalışanlarının sorularını yanıtlaması için bankaya 20 adet robot asistan yerleştirdi.

Bankanın Küresel Pazarlar Yöneticisi Brian Chin pazartesi günü Milken Enstitüsü Küresel Konferansı‘nda yaptığı konuşmada, bu teknolojinin bankanın uygunluk merkezine gelecek aramaları yüzde 50 oranında azaltabileceğini belirtti.

Teknoloji, Amazon’un Alexa sesli asistan sistemi gibi çalışıyor. Chin bu teknolojiyi robot olarak tanıtsa da sistemin fiziksel bir varlığı olup olmadığı ya da çalışanların robotlarla nasıl iletişim kurduğu konusunda detaylı bir bilgi sunulmuş değil.

Chin “Bir soru sorduğunuzda sistem sizi bir el kitabına ya da web sitesine yönlendirmek yerine, size gerekli düzenlemeyi anlatıyor. Basit sorularda oldukça iyi çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Chin, teknoloji sayesinde Credit Suisse’in arka planda çalışanlar ve ara elemanlardan önemli bir kısmını işten çıkardığını ancak çok sayıda yazılımcı işe aldıkları için toplam çalışan sayısında bir değişiklik olmadığını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)