BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya'dan kentsel dönüşüme destek----

Bank Asya'dan kentsel dönüşüme destek

Bank Asya'dan kentsel dönüşüme destek
31 Ocak 2013 - 15:19 www.finansgundem.com

Bank Asya ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında kentsel dönüşüm projelerine finansman desteği verilmesi amacıyla protokol imzalandı

Bireysel Bankacılık alanında müşterilerine sürekli yeni hizmetler sunan Bank Asya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm projelerine finansman desteği sağlanması konusunda bir protokol imzaladı. Yapılan anlaşma gereği Bank Asya, yasa kapsamında devletin sağlayacağı destekle kentsel dönüşüm kredisi kullanacak konut sahiplerine, avantajlı oranlarda finansman sağlayacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, “Kentsel Dönüşüm Projesi bugün itibarıyla 310 bin kişiyi ilgilendiren bir proje haline geldi. 200'e yakın kuruluşun lisanslandırılmasıyla beraber riskli yapıların tespitine de başlandı. Halkımızın öncelikli olarak can güvenliğinin sağlanması amacıyla binalarının riskli olup olmadıklarını tespit etmeleri için Bakanlığımızca lisanslandırılan kuruluşlara müracaat etmelerini istiyoruz” diye konuştu.
Proje kapsamında finans kuruluşlarına olan ihtiyacın her geçen gün arttığına dikkat çeken Gürgen, “Masrafsız bir krediden bahsediyoruz ve kredilerin konutlar için geri ödemesinde avantajlı bir oran sunuluyor. Bu çıkarılan kanun ve teşvikle halkımızın geleceğini sağlam temeller üzerine kurması artık çok daha kolay olacak. Bank Asya’nın, ülkemizin önemli bir ihtiyacı olan kentsel dönüşüm projelerini desteklemesi memnuniyet verici” dedi.
Bank Asya’nın son yıllarda KOBİ ve Bireysel Bankacılık alanında önemli projelere imza attığını belirten Bank Asya Ticari KOBİ Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Demir, “Müşterilerimize her alanda olduğu gibi kentsel dönüşüm projelerinde de çözüm odaklı yaklaşımımız ve özel avantajlarımızla destek olmaktan memnuniyet duyacağız. İmzaladığımız bu protokolle yasa kapsamında devletin sağlayacağı yüzde 4 oranındaki destek ile müşterilerimize avantajlı oranlarda finansman sağlamayı hedefliyoruz. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte inşaat, yapı malzemeleri ve gayrimenkul gibi birçok sektör olumlu etkilenecek, bu da aynı zamanda ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)