BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya'da 1.2 milyon kişiye ödeme yapılacak----

Bank Asya'da 1.2 milyon kişiye ödeme yapılacak

Bank Asya'da 1.2 milyon kişiye ödeme yapılacak
16 Aralık 2016 - 13:30 www.finansgundem.com

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, Bank Asya'da 1.2 milyon kişiye ödeme yapılacağını söyledi

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Ödemelere başlandı ve hala devam ediyor. Burada toplam kişi sayısı 1,2 milyon. Bizde paraları duruyor. Ne zaman isterlerse gelip çekebilirler. Bize gelen parayı, eğer üzerinde herhangi bir takyidat yoksa anında ödüyoruz" dedi.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Asya Katılım Bankası nezdindeki sigortalı katılım fonlarının Vakıf Katılım Bankası aracılığıyla ödenmesine ilişkin, "Ödemelere başlandı ve hala devam ediyor. Burada toplam kişi sayısı 1,2 milyon." dedi.

İkram Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bank Asya ödemelerinin 5 Aralık 2016'dan itibaren Vakıf Katılım aracılığıyla hak sahiplerine ödenmesine başlandığını hatırlattı.

Göktaş, "Ödemelere başlandı ve hala devam ediyor. Burada toplam kişi sayısı 1,2 milyon. Ama burada çok küçük mevduatı olanlar, yani 1 liranın altında parası olanlar bile bize geliyor. Ödemeler devam ediyor, şu an için bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Bank Asya ödemelerinin yılbaşından önce bitip bitmeyeceğine ilişkin soru üzerine, Göktaş, şunları kaydetti:

"Bitmez ama işin yoğun kısmı biter. Çünkü insanların ne zaman geleceğine biz karar vermiyoruz. Kimi hemen gelmeyi tercih etti kimi de zaman içinde geliyor ve gelmeye devam ediyor. Gelişler ne kadar süre içinde tamamlanacak, bilmiyoruz. Bizde paraları duruyor. Ne zaman isterlerse gelip çekebilirler. Bize gelen parayı, eğer üzerinde herhangi bir takyidat yoksa anında ödüyoruz. Ama bir takyidat varsa... Biliyorsunuz ki devam eden bir süreç var. Üzerinde bir bloke, haciz, rehin ya da herhangi bir engel yoksa hemen, varsa ilgili taraflardan bu engelin kaldırılmasına ilişkin belgeyi getirmeleri halinde yine hemen ödüyoruz."

2017'DE 600-700 KİŞİYİ İŞE ALACAK

İkram Göktaş, Vakıf Katılım'ın şu anda 28 şube ile faaliyet gösterdiğini ifade ederek, inşaatları devam eden şubeleri bulunduğunu, yeni şube açmaya devam edeceklerini söyledi. Göktaş, gelecek yıl büyüme konusunda biraz daha agresif olacaklarını söyledi.

Bu yıl 10 ay faaliyet gösterdiklerini anımsatan Göktaş, "Vakıf Katılım olarak, gelecek yıl 40 ila 80 arasında yeni şube açmayı planlıyoruz. Şube başına personel sayısı 8 ile 10 kişi arasında değişiyor. 40 şube derseniz, bu 400 kişi yapar, genel müdürlük tarafıyla da 600-700 kişi gibi bir eleman istihdamını beraberinde getirir" diye konuştu.

Daha önce katılım bankalarında çalışanları işe aldıklarının hatırlatılması üzerine, Göktaş, "Büyüdükçe diğer bankalardan da yavaş yavaş eleman alacağız. Çekirdek kadronun oluşumunda buna önem vermiştik. Ama mevcut katılım bankalarının da durumunu düşündüğümüzde, bu kadar hızlı büyümeyi sadece katılım bankaları içinden karşılamamız çok mümkün değil. Ama daha çok kendimizin yetiştireceği elemanlarla ama tüm konvansiyonel bankalardan da bizim prensiplerimize uygun çalışmak isteyen insanları davet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Göktaş, katılım bankalarının üzerinde çalıştığı ortak kart projesi ile ilgili çalışmalara komitenin devam ettiğini, komitenin çalışmaları sonrasında yönetime sunacakları rapora istinaden "devam" ya da "tamam" kararı vereceklerini bildirdi.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eyüp yvz22 Aralık 2016 18:01

    Site hesapları ne olacak bilen yetkililerden açıklama Bekliyoruz

  • memet18 Aralık 2016 22:42

    Sayın müdürüm vanda vakıf katılım yok biz paramızı nerden alacaz

  • kaan16 Aralık 2016 21:03

    bank asya, nın hisselerini ,alanlar ve de bankasına , donumu arabamı satıyorum, parası bank asya ya yatacak diye ilan verenler, hepsi fetonun kesinlikle adamıdır, paralarını iade etmeyin devlet el koymalı hisselerine ve paralarına, bunların araçlarının her bir bagajında milyon dolarlar çıkmaktadır, nitekim bu şekilde yakalanan 10 kişi var.

  • kartal16 Aralık 2016 15:36

    acaba bank asya hısse senedı olan yatırıcımların nasıl bır yol ızlemesı hakkında bılgı sahıbı olan varmıdır?

  • cem16 Aralık 2016 15:29

    Hissearlara hernhangi bir ey kalıyormu diye hiç açıklama yok

  • Mert16 Aralık 2016 15:29

    Vakıf katılım bankası şubelerle genişleyecekmiş. bari asyabankın şubeleri vakıf yatırım banka satılsa. böylece ek gelir elde edilir

  • Xyz16 Aralık 2016 15:00

    Ticari hesaplarda kalan paralar halen ne olacak onu haber yapın.

  • bankaci...16 Aralık 2016 14:25

    Sayın genel müdürüm bank asyanin ödemelerini yapiyorsunuz ama bankasyada sadece rizki için çalışmış olan insanlari işe neden almıyorsunuz????? Bizlerin suçu gunahi ne biz sadece bankacılık yapmak istiyoruz.Cv lerimizi alın araştırın bi baglanti bulursaniz almayin.Bu zulmü bize reva görmeyin artık.Biz ülkemize vatanımıza ihanet etmedik.