BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya için TMSF'den açıklama----

Bank Asya için TMSF'den açıklama

Bank Asya için TMSF'den açıklama
11 Mayıs 2016 - 09:47 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in ardından bugün de TMSF Başkanı Şakir Gül Bank Asya hakkında açıklamalarda bulundu

FINANSGUNDEM.COM

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Bank Asya’nın 29 Mayıs’taki süre sonuna kadar satışını deneyeceklerini, diğer halde tasfiye edeceklerini açıkladı. Türkiye Katılım Bankaları Birliği genel kurulu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtklana Şakir Gül, 'Bank Asya'nın satışı için teklif var mı' sorusuna 'Çalışamalar sürüyor şu an için gelen teklif yok' dedi. 

Bank Asya'dan satış açıklaması!

‘SATIŞ SÜRECİ SIKINTILI OLUR’

Öte yandan, Bankacılık Düzenle ve Denetleme Kurumu (BBDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in Bank Asya’nın satışı veya tasfiyesine yönelik açıklamalara ilişkin dün yaptığı açıklama sonrası Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş’dan da bir açıklama geldi. Avukat Taşbaş, bankaya el koyma gerekçelerinin tamamının ortadan kalktığının altını çizdi. Bank Asya kararları ile ilgili devam eden mahkemeler bulunduğunu aktaran Taşbaş, “Bu yargı süreci tamamlanmadan yapılacak satış çok sağlıklı bir işlem olmaz. Ayrıca satışla ilgili ortaklar ve fon yönetimi arasında bir uzlaşma sağlanmış değil. Mülkiyet hakkı ortaklarda olan bir bankanın satışı ile alakalı, onların muvafakatı alınmadan yapılacak bir satış, sıkıntıları beraberinde getirecektir. Nitekim ortakların ekseriyeti satışa muvafakat vermediler. Bu manada da satış sürecinin sıkıntılı olacağı ortada” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nermin akkaya21 Aralık 2016 21:40

    Kredi kartı borcumu nasıl ödeyeceğim

  • çilek12 Mayıs 2016 08:47

    daha dün BDDK başkanı teklifler var diyordu şimdi tmsf başkanı diyor ki teklif yok bu bankanın %54 ü halka açık farkındasınız dimi, bir banka kolay mı kuruluyor 200 şubesi olan bankayı göz göre göre batıracaksınız. Elinize yüzünüze bulaştrıdınız zaten, ya satın ya iade edin tasfiye edersiniz binlerce kişinin vebali sizin boynunuza

  • ekselans00611 Mayıs 2016 16:37

    mega bank kuruluyor temelı bu banka olsa gerek....

  • Mustafa KARA11 Mayıs 2016 11:21

    Şahsi fikirlerinizi delile dayalı gerçeklermişğ gibi anlatmadan önce 2014 yılı Finansal Tablolarını inceleyiniz. 2014 yılı finansal tabloları tamamen bankanın eski yönetimi tarafından hazırlanmış olup; rezilliğin müflisliğin adam kayırmacılığın ititrafı ve akabinde de BAğımsız Denetim Firmasının Görüş bildirmekten kaçınması kararıyla hukuksuzluğun ayyuka çıktığı bir bankadan bahsediyoruz. Banka zaten 2014 bilançosuna göre 900 mio sermayeli 2. 8 milyar batığı olan biine gelmişti bile. Atarken biraz destekli atın KAP'a bildirilen bilançolar ortada bakın bakalım. İş sadece Sermaye yeterlilik Rasyosuyla kurtarılabilecek kadar kolaymıymış. 2014 yılında daha el konulmamışken Bankas abilerin kararıyla kaç kişiyi işten çıkardı ona bakmak gerek. Velevki bankaya hukuksuz yere el konuldu. Ne demek istiyor TAŞBAŞ satılacağına kapatılsın. Halihazırdaki 2.300 kişi de işsiz kalsın.

  • K211 Mayıs 2016 11:08

    BU HİSSEDEN KURTULDUM ,HASARIDA BAŞKA HİSSEDEN KURTARDIM SEN BÜYÜKSÜN YARABBİM ELİNDE HİSSE OLANLARA SABIR VER....

  • ASYA11 Mayıs 2016 10:43

    Tamamen TÜRK sermayeli bir bankayı Hükümet Paralelci bahanesiyle batırdı. 1999 - 2016 yine banka batırıldı