BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya böyle açıldı----

Bank Asya böyle açıldı

Bank Asya böyle açıldı
04 Şubat 2015 - 13:18 www.finansgundem.com

Bank Asya'ya TMSF tarafından el konulması gündeme bomba gibi düştü.Peki Bank Asya nasıl kuruldu?

Bank Asya 25 Ekim 1996 tarihinde İstanbul’da açıldı. Bankanın açılış törenine Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Fethullah Gülen ve Tansu Çiller gibi önemli isimler katıldı.

Bank Asya 25 Ekim 1996 tarihinde İstanbul Altunizade'de açıldı. Açılış siyaset dünyasından çok önemli simaları bir araya getirdi. Dönemin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tansu Çiller, Devlet Bakanı Abdullah Gül, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski bakanlardan Abdülkadir Aksu ve Fethullah Gülen katıldı.

AÇILIŞ KURDELESİNİ ÇİLLER KESMİŞTİ


Dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in açılış kurdelesini kestiği Bank Asya'nın, 20 Aralık 2005 tarihinde "Asya Finans Kurumu Anonim Şirket"i olan şirket unvanı "Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi" olarak değiştirilmişti.

50 ŞUBE AÇMAYI PLANLIYORDU


Bankanın açılışına yağmur altında üç bin kişi katıldı. Bank Asya açıldığı 1996 yılında 2000 yılına kadar 50 şube açmayı planlıyordu. Bankanın şimdi 220’nin üzerinde şubesi bulunuyor. Asya Finans ismiyle kurulan banka 1996 yılında 16 işadamı tarafından 2 trilyon lira sermaye ile kuruldu. Bankanın ilk Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan’dı. Banka’nın kurucuları arasında Selçuk Berksan, Mustafa Kavurmacı, Mehmet Hasırcılar ve Ömer Berksan gibi isimler yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)