BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBangladeş’teki yangın 4 gün sonra kontrol altına alındı----

Bangladeş’teki yangın 4 gün sonra kontrol altına alındı

Bangladeş’teki yangın 4 gün sonra kontrol altına alındı
07 Haziran 2022 - 10:31 www.finansgundem.com

Bangladeş’in güneydoğusunda, 4 Haziran’da bir konteyner deposunda çıkan ve en az 41 kişinin ölümüne yol açan yangın kontrol altına alındı.

Başkent Dakka’nın 216 kilometre güneydoğusundaki Chittagong'taki depoda meydana gelen patlama sonrası başlayan yangın, kimyasal maddelerin güvenli şekilde istiflenmemesi nedeniyle hızla büyümüştü.

Malay Mail’in aktardığına göre itfaiye yetkilisi, "Yangın tamamen söndürülmedi ancak ekibimiz kimyasal maddelerin bulunduğu konteynerleri tek tek ayırdığı için daha fazla patlama riski yok" dedi.

41 kişi öldü

Depoda yangına müdahale için yangın söndürme tüplerinden başka bir şey olmadığı ve tehlikeli kimyasal maddeler için depolama kurallarına uyulmadığı bildirildi. Daha önce 49 olarak açıklanan ölü sayısı, bazı kurbanların iki kez sayıldığı gerekçesiyle 41 olarak güncellendi. Polis, 200 yaralıdan 50’sinin itfaiye personeli olduğunu duyurdu.

Yangına yanlış müdahale edildi

İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve sorumluların adalete teslim edileceğini aktardı.

Bangladeşli yetkililer, depoda bulunan hidrojen peroksitlerin yanlış etiketlendiğini ve bunu bilmeyen itfaiyecilerin yangına köpükle değil su ile müdahale ettiğini söylemişti. Yanlış müdahale sonrası yangının şiddetini arttırdığını kaydeden yetkililer, kazadan depo şirketini sorumlu tutmuştu.

Bangladeş’teki yangının sebebi belli oldu

Bangladeş'te patlama sonu 28 kişi hayatını kaybetti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)