BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBangkok ismini değiştiriyor----

Bangkok ismini değiştiriyor

Bangkok ismini değiştiriyor
18 Şubat 2022 - 16:18 www.finansgundem.com

Tayland'ın başkenti Bangkok ismini Krung Thep Maha Nakhon olarak değiştirmeye hazırlanıyor.

Turizm destinasyonlarının en önemli merkezlerinden Tayland’da hükümet, başkent Bangkok'un ismini değiştiriyor.

Tayland Kraliyet Ofisi'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada başkent Bangkok'un İngilizce isminin Tayca dilinde okunduğu gibi Krung Thep Maha Nakhon (Bangkok) olarak değiştirildiği bildirildi. Açıklamada, resmi evraklarda Krung Thep Maha Nakhon (Bangkok) olarak geçeceği kaydedildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Bangkok'un isim değişikliğinin sosyal medya kullanıcılarından büyük eleştiri almasının ardından Bangkok Valisi Aswin Kwanmuang açıklama yaparak, başkentin resmi isminin 2001 yılında bu yana “Krung Thep Maha Nakhon: Bangkok” olarak kullanıldığını ve “Bangkok” isminin resmi evraklarda parantez içinde kullanılmaya devam edeceğini söyledi.

Kwanmuang'ın ardından açıklama yapan Tayland Başbakan Yardımcılarından Wissanu Krea-ngam ise başkent için “Bangkok” isminin kullanılmaya devam edeceğini ancak karışıklık yaşanmaması adına yabancıların da “Krung Thep” ismini kullanması için teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkentin Tayca dilindeki resmi ismi ise oldukça uzun: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.(Sözcü)

Tayland'da Uluslararası Af Örgütü krizi

 

Tayland faizi rekor düşük seviyede tuttu

 

Tayland Kralı yeni oyuncağına 500 milyon dolar harcadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)