BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalkan ülkelerinden Rusya'nın kararına tepki----

Balkan ülkelerinden Rusya'nın kararına tepki

Balkan ülkelerinden Rusya'nın kararına tepki
22 Şubat 2022 - 15:00 www.finansgundem.com

Balkan ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıma kararına tepki gösterdi.

Dün Putin'in açıklamasıyla Rusya, Donetsk ve Lugansk'ı tanıdığını duyurmuştu. Buna ilişkin tepkiler ve kınamalar çeşitli ülkelerden gelmeye devam ediyor.

Hırvatistan: Rusya'nın kararı Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal etmektir

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya'nın sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıması uluslararası hukuku ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal etmektir. Avrupa Birliği ile Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu iletiyoruz." dedi.

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa Birliği İşleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın egemenliğine destek oldukları belirtildi.

Açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu hareketi, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve uluslararası hukuku ihlal ediyor. Minsk anlaşmalarını ve krize yönelik diplomatik çözümü baltalıyor." ifadeleri kullanıldı.

Karadağ: Ukrayna'ya açık destek

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Karadağ'ın Ukrayna'ya açık destek verdiğini vurguladı.

Djukanovic, "Rusya 'Donetsk ve Lugansk' bölgelerini tanıyarak uluslararası hukuku ihlal ediyor." ifadesine yer verdi.

Slovenya: Rusya'nın kararı uluslararası hukukun ihlalidir

Slovenya Başbakanı Janez Jansa, sosyal medya paylaşımında, Avrupa Birliğinin Ukrayna’ya tam üyelik perspektifi sunmasının gerektiği üzerinde durdu. “Rusya’nın Ukrayna’daki iki ayrılıkçı bölgeyi tanıması, uluslararası hukukun ve Budapeşte ile Minsk anlaşmalarının bariz şekilde ihlalidir. Slovenya bu kanunsuz eylemi kınamaktadır.” dedi.

Bosna Hersek: Diyaloğa geri dönülmesini umuyoruz

Bosna Hersek Devlet Başkanlık Konseyinin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic, Bosna Hersek'in Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediğinin altını çizdi.

Dzaferovic, "Rusya’nın, Ukrayna’nın iki bölgesinin sözde cumhuriyet olarak tanınmasını kınıyorum. Bu durum, uluslararası hukukun apaçık ihlalidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek Başkanlık Konseyi'nin Sırp üyesi Milorad Dodik, Srna haber ajansına yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki bölgelerde olup bitenleri endişeyle takip ettiğini, gerilimin azalması ve diyaloğa geri dönülmesini umduğunu ifade ederek "Sadece güvenlik ve siyaset alanında kalmayan yeni bir gerçeklikle yüz yüzeyiz, ikili ve çoklu ilişkileri zorlaştıracaktır. Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Entitesi'nin de üzerindeki baskıların artacağına inanıyorum." diye konuştu.

Sırbistan: Balkanlar'da da gerginliğin artmasını bekliyoruz

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu olaylardan sonra Batı Balkanlar'da da gerginliğin artmasını bekliyoruz. Dünyanın hem siyasi hem de güvenlik yapısı çöküyor. Düne kadar bildiğimiz hiçbir şey artık geçerli değil. Barışa olan bağlılığımız sağlam ve güçlü olmalıdır." dedi.

Bahçeli: Bir savaş küresel sarsıntıya yol açar

 

Ukrayna Başkanı Zelenskiy Batı'ya seslendi

 

Rusya'nın kararı Ukrayna'nın egemenliğinin ihlali anlamında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)