BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlıktan eğitimde ve istihdamda kadınlara tam destek----

Bakanlıktan eğitimde ve istihdamda kadınlara tam destek

Bakanlıktan eğitimde ve istihdamda kadınlara tam destek
07 Mayıs 2022 - 15:16 www.finansgundem.com

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim ve istihdama dahil olmak isteyen 18-29 yaş arasındaki kadınların güçlenmesi, toplumsal ve ekonomik hayata aktif katılımlarının sağlanması amacıyla Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi başlatacak.

İşgücüne dahil olmayan genç nüfusta yer alıp eğitimine devam etmeyen nüfus için Türkiye İstatistik Kurumu NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamdaki Gençlere) tanımlaması kullanıyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, NEET olarak tanımlanan 18-29 yaş arasındaki kadınlara bir fırsat için proje başlattı. Projenin diğer ayağında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Sabancı Vakfı bulunuyor.

Üç yıl sürecek proje için Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Mardin, Trabzon ve Van olmak üzere 11 pilot il belirlendi. İlk etapta Adana, Diyarbakır ve İzmir'de 18-29 yaş arasındaki kadınların eğitim durumları, neye ihtiyaçları olduğu, iş ya da eğitimi ile ilgili kurslara gidip gitmediği gibi bilgilere ilişkin saha araştırmaları yapılacak. Araştırma sonucunda, "NEET kadınlarının" becerilerinin ve istihdam olanaklarının iyileştirilmesi için farkındalık ve mesleki eğitimler verilecek. Proje kapsamında dijital bir portal da oluşturulacak. Portalda, Türkiye'de "NEET kadınların" faydalanacağı içeriklerle zengin ve NEET konusunda en kapsamlı bilgilerin yer aldığı bir alan oluşturulacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, projeye ilişkin değerlendirmesinde Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi'ni önemsediklerini belirtti. Projenin hedef kitlesinin 18-29 yaş arası kadınlar olduğunu kaydeden Bakan Yanık, "Yaş olarak son derece dinamik bir yaşta ve istihdama katıldığında çok verimli olabilecek bir grubun atıl kalmasına gönlümüzün razı olması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Taliban’dan kadınlara bir yasak daha

 

"Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtaracağız"

 

Bakanlıktan 81 ile 'kadına şiddetle mücadele' genelgesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)