BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban’dan kadınlara bir yasak daha----

Taliban’dan kadınlara bir yasak daha

Taliban’dan kadınlara bir yasak daha
07 Mayıs 2022 - 13:04 www.finansgundem.com

Afganistan’da iktidarı ele geçirdiği yaz aylarında modern bir imaj çizmeye çalışan ve kadın haklarını koruyacağı yönünde sözler veren Taliban, kadınların özgürlüğünü yok eden kararlar almaya devam ediyor.


Afganistan'da 15 Temmuz'da iktidarı yeniden ele geçiren Taliban, yeni yayınladığı kararnameyle kadınlara dışarıda yüzlerini örtme zorunluluğu getirdi.

Kadınlar üzerindeki baskıyı giderek artıran Taliban, yüzü ve vücudu tamamen örten burkanın Afgan kadınları için en uygun kıyafet olduğunu savundu.

Ahlakı Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı'ndan bir sözcü, bu sabah Kabil'de düzenlenen basın toplantısında yeni kararnameyi açıkladı. Taliban yetkilisi, kadınların dışarıda yüzlerini örtmemesi halinde erkek akrabalarının hapse atılacağını ya da hükümetteki işlerinden kovulacağını belirtti.

Burka, Taliban'ın 1996'dan 2001'e kadar süren ilk iktidarı döneminde kadınlara yönelik baskının sembolü olmuştu. Ülkede birçok kadın dini nedenlerle başlarını örtse de özellikle şehirlerde yüz örtme uygulaması çok yaygın değil.

Taliban'ın martta ilkokul dışındaki kız öğrencilerin okula dönüşünü yasaklaması da uluslararası toplumda büyük tepkiye yol açmıştı. ABD, bu karar sonrasında Afganistan'daki ekonomik krizin hafifletilmesine yönelik toplantıları iptal etmişti.

Ülkede kadınların erkek akrabaları olmadan evden çıkmalarına da sınırlama getirilmişti.

Taliban kadınlara ehliyet vermiyor

 

İran'dan Taliban'a uyarı

 

Taliban’dan kadınlarla ilgili yeni yasaklar

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)