BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakan'dan Tüpraş açıklaması----

Bakan'dan Tüpraş açıklaması

Bakan'dan Tüpraş açıklaması
14 Ağustos 2013 - 14:38 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş, Aygaz ve Opet incelemesi için değerlendirmelerde bulundu

Enerji Bakanı Taner Yıldız, son dönemdeki gelişmeleri CNBC-e'ye özel değerlendirdi.  Yıldız, Tüpraş, Aygaz ve Opet incelemesi için "Denetimler sürekli yapılıyordu, sonuçlar tamamlanmak üzere" dedi.
DENETİMLER SÜREKLİ YAPILIYOR
Enerji Bakanı Taner Yıldız Tüpraş, Aygaz ve Opet incelemesi için "Aygaz ve Opet incelemesi sonuçların tamamlanmak üzere olduğunu öğrendim, sonucu EPDK değerlendirecek . Tüpraş, Aygaz ve Opet incelemesi gezi parkı olayından önce de denetim yapılıyordu. Maliye polisleri ilk defa piyasaya çıkmış görevliler değildir. Denetimler sürekli yapılıyor." açıklamasında bulundu.
İHALE YORUMU
Yıldız, TANAP projesinin inşasının ihaleye açılmasını da değerlendirdi. Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak yaklaşık 8 milyar dolarlık Transanadolu Boru Hattı Projesi’nde boru temini için ihale açıldı. Yıldız'a göre, yerli şirketlerin bu işte avantajları var:
“Uluslarası bir proje olduğu için yerli üretim boru şartı aramayacağız ama yerli üreticilerin bu 9 firmanın avantajları var nakliye ve üretimle alakalı avantajları var. 1,800 km ve yakkaşık 2 milyon tonluk boru hattının türk firmaları tarafından yapılıyor olması bu projeye yakışan bir yapı olacak.”
Yıldız, Kuzey Irak'tan petrol ithalatının günlük 200 tankerin üzerine çıktığını da açıkladı. Türkiye'nin bu bölgede saha işletmeciliği işine de girebileceğini söyledi.
SESSİZ KALMA MESAJI
Enerji bakanı Taner Yıldız, Mısır'da yüzlerce insanın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına neden olan mursi destekçilerine ordu mühalesine sert tepki gösterdi, uluslararası topluma "sessiz kalma" diye seslendi.
Yıldız, “Eğer insanlık burada sessiz kalırsa biz mısır'ı da insanlığı da bir tabuta koyup toprağa gömmek zorunda kalacağız. Mısır uzun süre belki de bu travmayı üzerinden atamayacak. O yüzden batı dünyasının mutlaka bir müdahale etmesi gerekiyor. Türkiye her zaman olduğu gibi buna seyirci kalınmaması gerektiğini uluslarası platforma da sunmuştur” dedi.
MALİYETLERİ ARTIRMA RİSKİ VAR
Bakan Yıldız, Mısır'daki durumun enerji maliyetlerini artırma riskine de dikkat çekti ve şöyle devam etti:
“Mısır’ın petrol üretimi açısından değil ama petrol iletimi açısından siyasi istikrarsızlığının sonuçlarını görürüz. Bu bölgede oluşan her siyasi istikrarsızlık hem türkiye'deki akaryakıt fiyatlarıyla dolar kuruyla alakalı konmumuzu olumsuz etkiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)