BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakan Yılmaz Merkez'i böyle övdü----

Bakan Yılmaz Merkez'i böyle övdü

Bakan Yılmaz Merkez'i böyle övdü
24 Ocak 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Yılmaz, dolar kurundaki hareketliliğin olması gerekenin ötesinde olduğunu söyledi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dolar kurunda yaşanan artış ve Merkez Bankası’nın piyasaya doğrudan müdahalesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Dolar kuru gibi hadiselerde bazen olması gerekenin ötesine geçen bazı hareketlenmeler olabiliyor” diyen Yılmaz, “İçerde yaşanan bazı siyasi tartışmaların etkisi olduğunu değerlendirebiliriz. Fakat bunlar geçici etkilenmelerdir” şeklinde konuştu.

‘SİYASİ TARTIŞMALAR İLK ÇEYREĞİ ETKİLEYECEK’

Yılmaz, “Son dönemde yaşanan siyasi tartışmalar ilk çeyreği belki biraz etkileyecek ama ondan sonrası için özellikle 30 Mart sürecinde halkımızın desteği daha net bir şekilde ortaya çıktıkça ekonomik olarak da bunun yansımalarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

MERKEZ’İ ÖVDÜ

Yılmaz, üst üste rekorlar kıran dolara doğrudan müdahale eden Merkez Bankası’yla ilgili olarak ise, “Merkez bankamız küresel kriz ortamında en başarılı merkez bankalarından bir tanesi. Bağımsız bir şekilde elindeki enstrümanları en etkili şekilde kullanacaktır. Fakat önemli olan bu tür durumlarda hemen kısa dönemli hareketlenmelerde aşırı yorumlara gitmemek gerekir. Daha sakin bir şekilde dengelerin oturmasını beklemek gerekir” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)