BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Şimşek vergi affı için çalışıyor----

Bakan Şimşek vergi affı için çalışıyor

Bakan Şimşek vergi affı için çalışıyor
04 Mayıs 2014 - 06:49 www.finansgundem.com

TOBB’da işadamlarına seslenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı kalemlerde verginin yüksek olduğunu ve aflara karşı çalıştıklarını duyurdu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu & Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Müşterek Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde,  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Şimşek konuşmasında “İnternetten üzerinden bedava telefon konuşması yapılabiliyor. Ben mesela yurtdışında bir yerde bedava wifi bulduğumda evi arıyorum, yoksa aramıyorum” dedi. Bir gün herkesin vergisel açıdan denetleneceğini kaydeden Şimşek, “‘Yandaşa vergi indirimi yapıldı, vergisi silindi’ haberleri çıkıyor. Demek ki denetim siyasi değil” açıklamasını yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu ve Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu üyelerine şunları söyledi:
 
AFLARA KARŞI ÇALIŞIYORUM
 
Gecikmiş vergi borcunda taksidi 24 aydan 36 aya çıkardık. Neden çünkü aslında aflara, yeniden yapılandırmaya gerek yok. Biraz da ön almaya çalışıyoruz. Yapılandırmaları doğru bulmuyorum, vergi adaleti açısından da doğru bulmuyorum.


 
BAZI KALEMLERDE VERGİ YÜKSEK
 
Dolaylı vergilerde bizde oran yüzde 45, OECD ülkeleri ortalaması yüzde 38. 4-5 üründe vergi yüksek. Bunlar bira, sigara, motorlu taşıtlar. Mobil iletişimde de fi tarihinde vergi oranları yüksek ilan edilmiş. Oran yüzde 48. Ama orada dikkat edin faaliyetler zaten dataya kayıyor. Artık internet üzerinden bedava telefon konuşması yapılabiliyor. Mesela ben yurtdışından evi aramam gerektiğinde wifi varsa internetten arıyorum. Bir yerde bedava wifi bulduğumda oradan arıyorum, yoksa aramıyorum.
 
BİR GÜN HERKES DENETLENECEK
 
Haberler çıkıyor, ‘yandaşa vergi indirimi yapıldı, vergisi silindi’ diye. Demek ki denetim siyasi değil. Biz herkesi denetliyoruz. Ama bazen denetim raporlarında çok ciddi eksiklikler olabiliyor. Uzlaşma müessesesi var. Ama esasında ben uzlaşmanın kalkmasından yanayım. İdare doğru rapor vermediyse, mahkeme karar versin. Ama böyle bir yapı var. Benim uzlaşı noktasında bir müdahalem olmuyor. Yazılıp çizilenlere inanmayın. Gezi’den sonra bazıları ‘Gezi’ye katıldıkları için vergi denetimine tabi olduklarını’ iddia ettiler, bazı inceleme raporları ortaya çıktı. O incelemeler 1.5 sene önce başlamıştı. İki günde rapor yazılmaz ki. Bir gün herkes denetlenecek. Vergi denetiminden korkmamak gerekir. Ama kimseye zulmetmek gibi bir amacımız da yok.
 
ENERJİDE ‘KAYSERİ PAZARLIĞI’ YAPIN
 
Yeni bir endüstriyel devrimden geçiyoruz. Enerjide bir devrim yaşanacak. Türkiye’nin şu anda en büyük darboğazı enerji. Güneşten elde edilen enerji çok daha ön plana çıkacak. Enerji özelleştirmeleri de sizin yani özel sektörün lehine. Enerjinizi temin ederken gerekirse Kayseri pazarlığı yapın.
Körfez ülkelerine yönelik bir ziyaretim oldu. Fiyatlar konusunda şikayetleri var. Biz de “Artık Türkiye ucuz bir ülke değil. Siz Batı’ya hangi fiyatlarla gidiyorsanız, öyle gelin dedik. 
 
BİZE ‘REFORM MAROTONU’ LAZIM
 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu isteklerinin “reform süreçlerinin hızlanması” olduğunu söyledi. Dünyanın artık reformlar üzerine kurulu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Reform yarışında öne geçenler kazanıyor, geride kalanlar yerinde sayıyor. İşte bu yüzden reform paketlerinden değil, reform maratonundan bahsetmek zorundayız. Reformu özel günlerde verilen bir hediye paketi olmaktan çıkarıp, bir yaşam tarzı haline getirmek zorundayız. Ancak o zaman her vatandaşımızı bugünkünden 2.5 kat daha müreffeh hale getirebiliriz” dedi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)