BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek: Enflasyon 2024 yılı ortasından itibaren düşecek----

Bakan Şimşek: Enflasyon 2024 yılı ortasından itibaren düşecek

Bakan Şimşek: Enflasyon 2024 yılı ortasından itibaren düşecek
03 Ağustos 2023 - 11:51 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyon rakamlarını değerlendirerek para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyonun düşmeye başlayacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon temmuzda yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti.

Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak.

Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir."

Enflasyon temmuzda aylık yüzde 9.5 arttı

 

İstanbul'un enflasyonu yükseldi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil Çakır03 Ağustos 2023 21:45

    Ölme eşeğim ölme. Yaza çıkınca arpa vereceğim. Göle su gelene kadar, kurbağanın karnı patlayacak. O zamana kalmaz senin de ipini çekerler .

  • Turan T.03 Ağustos 2023 16:41

    Düştüğü falan yok arap palavrası aksine hemen hergün yapılan zamlar birbirini kovalıyor faizleri enflansyon üstüne çekmemeleri baştan başarısız olacaklarının kanıtı boş işler