BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Selçuk: Doğa Koleji öğrencilerini devlet okullarına yerleştireceğiz----

Bakan Selçuk: Doğa Koleji öğrencilerini devlet okullarına yerleştireceğiz

Bakan Selçuk: Doğa Koleji öğrencilerini devlet okullarına yerleştireceğiz
18 Aralık 2019 - 17:48 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 4 aydır maaş krizinin yaşandığı Doğa Koleji ile ilgili açıklama yapıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 4 aydır maaş krizinin yaşandığı Doğa Koleji ile ilgili yaptığı açıklamada ''Öğrencileri resmi okullara yerleştirme planımız hazır. Süreci hassasiyetle değerlendiriyoruz. Satış sürecini, devir sürecini çok yakından takip ediyoruz'' dedi. Bakan Selçuk, Doğa Koleji'ni İTÜ vakfının alacağı iddiasıyla ilgili olarak da sorulan sorulara da ''Siz o bilgiyi nereden aldıysanız oradan teyit etmeye çalışın. Biz şu anda bu tür bir açıklama yapmak durumunda değiliz'' yanıtını verdi.

İşte Milli Eğitim Bakanı Selçuk şunları söyledi:

Süreci hassasiyetle değerlendiriyoruz. Özel okul temsilcileriyle de toplantılar yapıyoruz.
MEB’in görevi kurum açma şartının kaybolması durumunda faaliyeti sonlandırıp öğrencileri başka okullara kaydetmektir.

KOLEJİN YAKLAŞIK 80 BİN ÖĞRENCİSİ BULUNUYOR

Yaklaşık 80 bin öğrencisi bulunan Doğa Koleji'nde eylül ayından bu yana maaş krizi yaşanıyor.

Maaşlarını alamayan öğretmenler Türkiye'nin farklı illerinde derslere girmeme, iş bırakma gibi çeşitli eylemler düzenledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bugün çocukları Doğa Koleji'nde okuyan velileri temsilen gelen grubu kabulünün ardından bir açıklama yapacağını söylemişti.

Milli Eğitim Bakanlığı da, 7 Aralık'ta maaş krizine ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Sonlandırma işleminin yapılması halinde öğretmenlerimizin çok büyük bir problemle karşı karşıya kalacağı açık. Dersinin başında olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Satış ve devir sürecini çok yakından takip ediyoruz. Yakın bir süre içerisinde satış yönüde bir çözümün ortaya çıkması için gereken tedbirleri de alıyoruz. Temennimiz satış sürecinin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi yönünde olup kamu kaynakları ile şirket kurtarma planımız olmadığını ifade etmek isteriz. Yeni okul açılırken mali teminat zorunluluğu getirilecek.''

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CİN Ali19 Aralık 2019 16:33

    BRAVO....dağ fare doğurdu. Simit Sarayını kurtarabilen ekonomimiz, eğitim sistemindeki problemi çözemedi... Sanırım devir alacak akrabalar yeni öğrencileri olsun istemiştir. Öyle ya, eskiler paralarını ödemişti, bedava eğitim olur mu, değil mi ? Yeni talebeler, bol para demektir. Hele hele destek verilirse....

  • Doğrusu19 Aralık 2019 14:12

    Özel okulların işleyiş tarzını biliyorum, halka arz çalışmalarına katıldım. Hesaplar tamamen öğrenci başına gelir ve gider olarak yapılıyor. Bunu kenara bıraktım, ancak bu okulların finansal şartları nasıl olmaz? Bankalar gibi borçlanma yasağı, sermaye şartı, vesaire nasıl olmaz? Öğrenci için DEVAMLILIK esastır. O küçük çocuklar için ciddi bir koas, okulun yok şu anda denmesi. Bunun olmaması için çalışmak gerekiyor. 

  • Orta okul19 Aralık 2019 08:23

    Özel okullarda mevcut en fazla 24. Devlet okullarında bazı yerlerde 40-60 arası olan büyükşehirlerde okullar var. Devir ters olmuş köylerde mevcut daha az büyükşehirlerde imam hatiplerden dolayı bir sıkışma söz konusu. Bu büyük bir haksızlık.

  • Mehmet levent türe19 Aralık 2019 07:47

    O okullara sadece ogretnen atasaniza . 80000 öğrenciy sene ortasinda mağdur edeceginize ,atamasi yapiayan ogretmenleri o okullara atasaniz daha iyi olmazmi

  • Bika18 Aralık 2019 21:32

    Bakan Selçuk, İTÜ vakfıyla ilgili gelişmelerden haberi yokmuş gibi davranmış.

  • Itri18 Aralık 2019 19:54

    80.000 öğrenci dönem arası kalitesiz devlet okullarına nasıl yerleştirilecek? En dandik özel okullarda sınıf mevcudu maksimum 24, devlet okullarında 40 !

  • İtriye katılmayan katılmayan adam18 Aralık 2019 21:27

    Devletin hiç bir şey yaptığı yok itriye katılmayan arkadaş parası verilmis hizmetin alınamaması var ya gerekli adımları atarsin yada boş yapmazsın gerekli adımda parayı alandan hesabı sorarsın.

  • Itriye katılmayan adam18 Aralık 2019 20:06

    devlet okullarında okuyan milyonlarca öğrenci davar da, 80 bin doğa koleji öğrencisi prens(es) mi? :D boş bir yorum olmuş, çocuğunuzun kaydını başka bir okula aldırabilirsiniz devlet açıkta kalmamaları için elinden geleni yapıyor gördüğünüz üzere.