BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBakan Kurum'dan İstanbul'a 'uydu kent' sürprizi----

Bakan Kurum'dan İstanbul'a 'uydu kent' sürprizi

Bakan Kurum'dan İstanbul'a 'uydu kent' sürprizi
11 Nisan 2023 - 00:35 www.finansgundem.com

İstanbul'da uydu kentler kurulacağını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutların temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte atacaklarını belirtti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Kurum, "Şu anda en önemli gündemimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımız. Önceliğimiz, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın bir an önce konutlarını yapmak." ifadelerini kullandı.

Yeni projeleri 15 Mayıs itibarıyla hayata geçireceklerini vurgulayan Kurum, perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 100 bin konutun inşasına başlayacaklarını söyledi.

"BİR KÖYÜN TAMAMI BİTECEK, BAYRAMA YETİŞECEK"

Depremden etkilenen 11 ilin birbirinden farklı özellikleri olduğunun altını çizen Kurum, "O yüzden 4 ilimizi 4 ayrı mimara verdik. Oralarda yeşil yollar, toplanma alanları yapılacak. Bayramda Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ilk başlattığımız konutlarımız teslim edilecek. Köylerde konutlarımızı bitireceğiz. Bunlar tek katlı köy evleri. Mesela bir köyün tamamı bitecek, bayrama yetişecek. Bittikçe de vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi.

"YÜZDE 20'Sİ ÇOK ACİL"

İstanbul'un 39 ilçesinde 93 bin konutun dönüşümünün devam ettiğini belirten Kurum, “İstanbul'da 1,5 milyon acil ve öncelikli dönüşmesi gereken konut var. Yüzde 20'si çok acil. " diye konuştu.

Bakan Kurum, İstanbul'daki 1,5 milyon riskli konutun 500 binini olduğu yerde dönüştüreceklerini söyleyerek, "Kalan 500 bin konutumuz için Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler planlıyoruz. 10 bin konutun temelini bu ayın 22'sinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile atacağız.” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist açıkladı: Konut fiyatları daha da düşecek!

 

Hatay'da kalıcı konutlar yükselmeye başladı

 

Trendyol’dan afet bölgesi kalıcı konut seferberliğine destek!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)