BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Işıkhan: En düşük devlet memuru maaşı 33 bin lira olacak----

Bakan Işıkhan: En düşük devlet memuru maaşı 33 bin lira olacak

Bakan Işıkhan: En düşük devlet memuru maaşı 33 bin lira olacak
19 Eylül 2023 - 17:20 www.finansgundem.com

Bakan Vedat Işıkhan, ocak ayında en düşük devlet memuru maaşının 33 bin lira seviyelerine çıkacağını açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına ve emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Ocak ayında memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

ZAM ORANI YÜZDE 50'YE YAKLAŞACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin ocak ayından itibaren alacağı maaşlarla ilgili konuştu. Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Bakan Işıkhan, çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Işıkhan, emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydederek, "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." dedi.

EYT'LİLER HAKLARINA KAVUŞACAK

EYT kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını söyleyen Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin yıl sonuna kalmadan haklarına kavuşacağını belirtti. Seçim vaatleri kapsamında da pek çok düzenlemenin peyderpey hayata geçeceğini belirten Işıkhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "BAĞ-KUR prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek.

1 milyon BAĞ-KUR'lumuzu kapsayacak. Aile Koruma Kalkanı kapsamında her ailede en az bir kişinin, gençler öncelikli olmak üzere çalışması, belirli süreyle sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacak.

Memur-Sen, 2024'te memurların alacağı maaşları hesapladı!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nasır19 Eylül 2023 23:15

    Boyna oyalıyorlar hemen hergün asılsız demeçlerle emekliye zam yapmamak için zamana oynuyorlar asla dürüst değiller kendileride bilmiyor ne yapacaklarını devlete devlet adamlığına yakışmıyor emeklilere yaptıkları ucuz kurnazlıklarla emekliyi perişan ettiler yaşamlarına yapışacak hastalık kazalarla asla huzur bulamayacaklar

  • E.g.19 Eylül 2023 22:37

    ENFLASYON FARKLARININ AYLAR SONRA ÖDENMESİ ZAM SAYILMAZ ENFLASYON FARKLARI 2001-2002 YILLARINDA OLDUĞU GİBİ AYLARCA BEKLETİLMEDEN ÖDENİRSE ADALETLİ OLUR