BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez'den yerli doğalgaz için 'ilk faz' açıklaması----

Bakan Dönmez'den yerli doğalgaz için 'ilk faz' açıklaması

Bakan Dönmez'den yerli doğalgaz için 'ilk faz' açıklaması
05 Kasım 2021 - 16:31 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Yerli doğalgazda hedefimiz belli. 2023'e gazın ilk fazını sisteme vereceğiz. Açılması planlanan yaklaşık 10 kuyudan günde yaklaşık 10 milyon metreküp doğalgaz taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki "2023’e Doğru Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye Konferansı"nda Karadeniz'de bulunan doğalgazla ilgili açıklama yaptı. Yerli doğalgazda hedefin belli olduğunu söyleyen Dönmez, şu bilgileri verdi:

"2023’e gazın ilk fazını sisteme vereceğiz. İlk faz için açılması planlanan yaklaşık 10 kuyudan, günde yaklaşık 10 milyon metreküp doğalgaz taşımayı hedefliyoruz. İkinci fazda artan kuyu miktarıyla birlikte karaya aktarılan doğalgaz miktarı günde yaklaşık 40 milyon metreküpe kadar çıkacak.

Deniz tabanında yaklaşık 2 bin 200 kilometrekarelik bir alan içinde yaklaşık 40 adet üretim kuyusundan gelen doğalgazın toplanmasını ve boru hattına aktarılmasını sağlayacak bir şebeke kuracağız.

Deniz tabanı üretim tesisini kara tesisine bağlayacak boru hattımız 169 km olacak. Şu ana kadar, gerekli boruların yüzde 50'den fazlasının üretimi tamamlandı ve yüklemeye hazır durumda. İnşallah önümüzdeki yılın ortalarında Karadeniz’in tabanına boruları serip ilk kaynağı vuracağız."

Sanayide yükseliş beklentisi korunuyor

 

Kılıçdaroğlu'dan Kanal İstanbul açıklaması

 

Bakan Elvan sessizliğini bozdu: Doğalgaz zammı açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)