BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bolat: Bankaların başka çareleri yok----

Bakan Bolat: Bankaların başka çareleri yok

Bakan Bolat: Bankaların başka çareleri yok
24 Ağustos 2023 - 08:22 www.finansgundem.com

Ekonomi yönetimi önümüzdeki aydan itibaren artık sadece tüketimi finanse eden değil, aynı zamanda yatırımı, üretimi ve ihracatı finanse eden bir bankacılık sektörü için hazırlık yapıyor

Son 10 yıldır kamu bankalarının harika işler yaptığını, Türkiye ekonomisini finanse etme noktasında ve büyük mega projelerin gerçekleştirilmesi anlamında bütün imkanlarını kullandıklarını vurgulayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Özel bankalar da artık bu yarışa girmeye mecburlar. Nitekim önümüzdeki aydan itibaren artık sadece tüketimi finanse eden değil, aynı zamanda yatırımı, üretimi ve ihracatı finanse eden bir bankacılığa dönmeye mecburlar. Başka da çareleri olmadığını görecekler. Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK ve diğer kurumlar vasıtasıyla ticari kredi alanındaki rekabet sonucu, özel bankaların da kaynaklarının üretime doğru akmaya başladığını inşallah hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ağustos ayı olağan meclis toplantısına katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, burada yaptığı açıklamada özel bankaların kredi imkanlarını yatırıma, üretime ve ihracata aktarmaktan başka çareleri olmadığını, bunu yapmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Türkiye ekonomisinin küresel düzeyde yaşanan tüm bu olumsuzluklara ve şubat ayında yaşanan deprem felaketine rağmen 2023’ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüme başarısı gösterdiğine dikkat çeken Bakan Bolat, “İkinci çeyrekte de bu rakama yakın bir büyüme bekliyoruz” diye konuştu.

Bakan Bolat: 430 milyar dolarlık hacme ulaşıldı

 

Bolat: 2024'te ihracat desteklerini daha fazla artıracağız

 

Bakan Bolat'tan 400 milyar dolarlık ihracat hedefi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)