BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması----

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması
02 Eylül 2021 - 17:14 www.finansgundem.com

Bakan Vedat Bilgin memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldıklarını belirtti. Bakan Bilgin, " Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz" dedi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü-kulağı 3600 ek gösterge ile ilgili gelecek son dakika açıklamasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk kez toplu sözleşme görüşmelerinde dile getirdiği 3600 ek gösterge sorununun çözüme kavuşturulması konusunda yeni bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge meselesinin çözüme kavuşturacaklarını belirterek, yeni bir çalışma programı hazırladıklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin farklı kurumlarda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan önemli bir sözleşme imzaladıklarını anımsattı. Sözleşmeyle piyasada düşük ücret alan yaklaşık 320 bin işçinin ücret seviyelerini belli noktaya getirdiklerini belirten Bilgin, "Özel sektör için de yol gösterdik. Onlar için de belli bir taban, zemin oluşturduk. Bunun için ben kamuda yapılan sözleşmeyi çok önemli buluyorum." dedi.

SÖZLEŞMEYLE KAYIT ALTINA ALINDI

Bakan Bilgin, "Aynı şeyi memurlar için yaptık.Memurlarla yaptığımız sözleşmede kümülatif olarak yaklaşık yüzde 32 civarında bir artış gerçekleştirdik, tabi bu 2022-2023 için. Genel başkan burada vurguladı. Çok önemli bir kararı da o sözleşmeyle belirledik. 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldık. Bütün memurlar için fiili bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Bu sözleşmeyle kayıt altına alındı. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz" diye konuştu.

3600 ek gösterge çıkıyor mu? Emekli ikramiyesi, zam oranı...

3600 ek göstergeli zamlı maaşlar ne kadar olacak?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.02 Eylül 2021 19:03

    EK GOSTERGESİ 2200 OLANLARDAN SADECE 4 YIL ÜNIVERSİTE MEZUNLARINDAN SADECE 4 BAKANLIK MEMURLARININ EK GÖSTERGESİ ARTTIRILIR ISE KASITLI OLARAK BEN DE YARARLANDIRILMAMIŞ OLURUM BÖLÜCÜLÜK/AYRIMCILIK YAPANLARI PROTESTO ETMEK DE HAKKIM OLUR