BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBailey: BoE ve Hazine krizi önlemek için daha fazlasını yapabilir----

Bailey: BoE ve Hazine krizi önlemek için daha fazlasını yapabilir

Bailey: BoE ve Hazine krizi önlemek için daha fazlasını yapabilir
18 Mart 2020 - 17:22 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, BoE ve Hazine'nin krizi önlemek için daha fazlasını yapabileceğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Çarşamba günkü açıklamasında korona virüsün ekonomiye etkisinin en aza indirilmesi için bankanın Hazine ile uyumlu bir şekilde harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.

Bailey, basına yaptığı açıklamada İngiltere'nin halihazırda pandemiden kaynaklı sorunlarla karşı karşıya olduğunu, ancak merkez bankasının kapasiteyi etkileyebilecek kalıcı etkiler oluşmasını engellemek istediğini söyledi.

Merkez bankasının bankacılık sistemine zarar vermemek için faizleri sıfırın altına çekmekten kaçındığını belirten Bailey, bununla birlikte gelişmelere göre bu duruşunu gözden geçirebileceğinin altını çizdi. 

Bailey, "Biz geniş bir tedbir yelpazesine sahibiz. Ve şüphesiz, buna geri dönmek zorunda kalacağız, çünkü bu şey ilerleyecek." dedi.

İngiltere'nin pandeminin etkilerine karşı aldığı önlemler arasında acil faiz indirimi, bankalara kredi erişiminin kolaylaştırıcı tedbirler ve dolar swap hatlarının güçlendirilmesi bulunuyor. Hazine, dün, virüsten etkilenen işletmeler için yeni bir borçlanma imkanı açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)