BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBağdat'ın ikna edilmesi şart----

Bağdat'ın ikna edilmesi şart

Bağdat'ın ikna edilmesi şart
28 Kasım 2013 - 02:33 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Psaki, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye petrol akabilmesi için Irak Federal Hükümeti'nin onayının şart olduğunu söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Irak federal hükümetinin onayı olmadan Irak’ın herhangi bir kesiminden petrol ihracatını desteklemediklerini söyledi.

Psaki'ye, günlük basın brifinginde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’nin dün Türkiye’deki temasları da soruldu.

Bir gazetecinin, “Barzani’nin bir boru hattı üzerinden Kuzey Irak’tan Türkiye’ye yeni yıldan önce petrol pompalanmaya başlayacağı yönündeki” açıklamasını hatırlatması üzerine Psaki, bu konuya yaklaşımlarında bir değişiklik bulunmadığını kaydetti.

Psaki, “Bu konudaki pozisyonumuz değişmedi. Irak federal hükümetinin onayı olmadan Irak’ın herhangi bir kesiminden petrol ihracını desteklemiyoruz. Irak federal hükümeti ve Kürt bölgesel yönetimini anayasal bir çözüme varmaya çağırmayı sürdürüyoruz” yanıtını verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)