BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE, TVF bünyesindeki şirketlerle ilgileniyor----

BAE, TVF bünyesindeki şirketlerle ilgileniyor

BAE, TVF bünyesindeki şirketlerle ilgileniyor
12 Ocak 2022 - 12:30 www.finansgundem.com

Abu Dabi yatırım fonu başkanı Al Suwaidi, Financial Times'a yaptığı açıklamada, zayıf TL'nin kendileri için fırsat yarattığını, Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketler için de görüşme yaptıklarını söyledi.

Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hassan Al Suwaidi, Türkiye'deki yatırım hazırlıkları ile ilgili İngiliz Financial Times (FT) gazetesine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

TL'deki zayıflığın fırsatlar sunabileceğine dikkat çeken Al Suwaidi, “Eğer uzun vadeli bakarsanız, Türkiye'de varlık satın almak için harika bir zaman” dedi.

Zayıf TL nedeniyle Türkiye'de satın alma yapmak için ‘harika bir zaman' olduğunu belirten Al Suwaidi, Türkiye Varlık Fonu ile bir dizi fırsatla ilgili görüşme halinde olduklarını, TVF bünyesindeki şirketlerin de masada olduğunu söyledi.

TL'nin serbest düşüşte olduğu, kriz uyarılarının arttığı ve çok az yabancı yatırımcının yatırım yapmaya gönüllü olduğu bir dönemde Abu Dabi kamu yatırım fonu tarafından Türkiye'ye milyarlarca dolarlık yatırım sözü verildiğini hatırlatan FT, fonun Türkiye'de şu an yatırım peşinde olduğunu, finans, lojistik ve gıda sektörlerinin ön planda bulunduğunu aktardı.

10 MİLYAR DOLARLIK FON AYRILDI

Abu Dabi Kalkınma Holdingi Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hassan Al Suwaidi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın 24 Kasım 2021 tarihinde Ankara'da imzaladığı işbirliği anlaşmalarının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

Al Suwaidi, “Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’de yatırım yapmak üzere 10 milyar dolarlık bir fon ayırmıştır.” demişti.

KATAR DA ‘FIRSATLARI BEKLİYORUZ’ DEMİŞTİ

Katar Dışişleri Bakanı da 6 Aralık’ta Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptıkları ortak basın toplantısındaki açıklamasında “Türkiye'deki ekonomik durumu yakından izliyoruz. Türkiye'deki ekonomik sorunlardan ortaya çıkacak fırsatları dört gözle bekliyoruz” demişti.

Somali el koyduğu 9,6 milyon doları BAE'ye iade edecek

 

BAE gri liste için izlemede

 

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş gözüyle11 Mart 2022 11:02

    TTKOM  özelleştirildi  de ne oldu ? soyulduk. Türk Bankalarının verdiği krediler uçtu . Altın hisseyi temsil edenler kimdi ,şimdi neredeler . Tekrar satılacak anlaşılan kimler karar verecek .Ülkenin varlıklarını koruyamayanlar ,savunamayanlar, bu millet size nasıl  güvensin .Bankaların zararına sebep olanlar hesap vermeli . Büyük kredi veren bankanın eski gm açıklıyor son hesap döneminde Bankaların toplam alacağı 6 (alti) milyar dolar civarında .Ülke bitiyor seyrediyoruz. Uçuyor diyenler çakıldı ,çakıldı .

  • analist12 Ocak 2022 22:57

    thy 

  • düzeni üzen12 Ocak 2022 22:50

    almana gelen yok kral rüzgarın yeter yani rüzgar yapsan yeter demek istedim 

  • duran12 Ocak 2022 20:05

    Yine kamu varlık satışı...bu mudur çözüm yani...

  • hasan12 Ocak 2022 18:45

    Kozal kozal kozal son günlerde bi dümenler dönüyor

  • Atakan12 Ocak 2022 18:35

    Satmayın biz işletelim güzelim şirketleri yabancılara satmayın kar eden şirketleri satmayın. defolup gitsinler

  • Volkan12 Ocak 2022 16:39

    Varlık fonunda Turkcell var.

  • Nedim12 Ocak 2022 16:30

    İngiliz gastesine açıklama yapıp güya ucuzculuk yapacak Türkiye Cumhuriyeti devleti yaş yere yatmaz!  Bu çakallların batı sömürgeciliğinin devamı olduklarına hiç şüphem yok.  Bir ara İngiliz Başbakanı Johnson Türkiye ye ticaret anlaşması için gelmişti herifçioğlunun derdi sanayi malı falan almak değildi!  Gıda maddelerini ne var ne yok toplayıp götürecekti nerede ise Allah tan uyanık davrandılar gıda maddeleri ihracına kısıtlama getirdiler!  bu salak arap ta 3 krşluk aklı ile stratejik şirketleri alıp İngiliz e devredecek güya!  Ama çok bilmiş ahmaklara bak hemen Aselsanı satmışlarmış bu öküzlere göre!  Akla hayale hatta şeytanın aklına gelmeyen soytarılıklar bizim kripto soytarıların aklına gelir.

  • www12 Ocak 2022 14:25

    Gelenler hazır şirkete geliyor. Üretimle alakaları yok. Varlık fonundaki şirketler de satılırsa elimizde  ne kalacak. Getirildiğimiz duruma bak. Eldekilerden de olduk, olacağız bu gidişle. Tarım ve Sanayide üretici olmazsak doğrulamayız, ithalatla nereye kadar

  • Mucise Reis ;)12 Ocak 2022 13:20

    Biz ne zaman dış evletlerden arsa arası şirket kurum alacaz ? hep satan biziz. hem can suyu olsun yerlı mıllı şirke tolsun buyusun teşvikler indirimler destekler millet bunların finansmanında dolaylı vergilerle er alsın... o bahsedilen kitler hoopp araplara 3 - 5 - 10 sene sonra satılsın. ne anladım ekonomık modelden :D bedava işler bunlar.

  • Asena12 Ocak 2022 13:00

    Ttkom olabilir

  • MeToKo12 Ocak 2022 14:40

    ASELSAN da olabilir her nekadar yok deselerde gerçi onu katara verirler

  • MeToKo12 Ocak 2022 13:00

    Batan geminin malları

  • bu dünyadan biri12 Ocak 2022 12:59

    Sata sata bitirdiler. Milli ve milliyetçi hükümete çok yakıştı.

  • baran12 Ocak 2022 16:38

    Senin gibi malları satamadık bir türlü!  Bedavada bir def olup gitseniz olur!  Hatta üstüne para bile veririz!  yeter ki bir def olup gidin.