BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE gri liste için izlemede----

BAE gri liste için izlemede

BAE gri liste için izlemede
04 Ocak 2022 - 10:56 www.finansgundem.com

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kara para aklanması ve terörizmin finansmanını önlemedeki eksikleri nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’ni bu yıl gri listeye alabilir.

Orta Doğu’nun finans merkezi olan BAE’nin gri listeye alınması, Mali Eylem Görev Gücü’nün 30 yıllık tarihindeki en büyük adımlardan biri olabilir. Grup konu hakkındaki kararını Şubat ayının sonunda verecek.

FATF’nin gri listesinde Arnavutluk, Suriye, Güney Sudan gibi 23 ülke yer alıyor.

BAE Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Ofisi Yöneticisi Hamid El Zaabi Bloomberg News’e uluslararası finansal sistemin bütünlüğünü korumaya bağlı olduklarını, mali suçla mücadele için ortaklarıyla yakın işbirliğinde olduklarını söyledi.

FATF 2020’de ülkeye ‘kara para aklama/terör finansmanında kullanılmaması için sistemde temel ve büyük değişiklikler olması gerektiği’ uyarısında bulunmuştu. Uyarı sonrası BAE küresel standartlara uyum sağlamak için çeşitli adımlar atmıştı.

BAE 2021'de sorunlardan kurtulmaya çalıştı

 

'Gri liste'nin Türkiye'ye etkisi ne olacak?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)