BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE, tek dozluk Rus aşısı Sputnik Light'ı onayladı----

BAE, tek dozluk Rus aşısı Sputnik Light'ı onayladı

BAE, tek dozluk Rus aşısı Sputnik Light'ı onayladı
06 Ekim 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ilaç otoritesi, Rusya’da geliştirilen bir dozluk korona virüs aşısı Sputnik Light’ın ülkede kullanımına izin verdi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, BAE İlaç Dairesi’nin, tek dozluk Sputnik Light aşısının ülkede kullanılmasına onay verdiğini belirtti.

RDIF yetkilileri, Sputnik Light aşısının BAE’de hem kendi başına koruyucu aşı olarak hem de vücutta düşen antikor seviyesini yükseltmek adına üçüncü doz takviye aşısı olarak da kullanılacağını belirtti.
Yetkililer, “Giderek daha çok ülke, zaman içinde güçlenen koruması nedeniyle Sputnik Light’ı ideal bir güçlendirici takviye aşısı olarak görmeye başladı” dedi.

Sputnik V aşısının tek dozluk şekli olan Sputnik Light’ın uygulandığı ülkelerden aşının yüksek seviyede güvenli ve etkili olduğuna ilişkin bulgular geliyor.

Arjantin’de yaşlı insanların aşılanmasının baz alındığı bir araştırmada, söz konusu Rus aşısının yüzde 78.6-83.7 etkinlik gösterdiği sonucuna ulaşıldı.

Sputnik Light’ın yaygın aşılama programında kullanıldığı Paraguay’ın sağlık otoritesinin ilettiği bulgular ise aşının yüzde 93.5 seviyesinde etkili olduğunu gösteriyor.

Sputnik Light, şu an tek başına koruyucu bir aşı olarak kullanıldığı gibi, başka aşıların uygulanmasını takiben pekiştirici doz olarak kullanımının araştırıldığı çalışmalarda da yer alıyor.

Rus Sputnik Light ve Sputnik V aşıları, Gamaleya Enstitüsü tarafından viral vektör ismi verilen yöntemle geliştirildi. Söz konusu yöntemde, korona virüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Hamile kadınlar aşılanmaya başlıyor

 

AB'de aşılanan yetişkin nüfusun oranı yüzde 75'i geçti

 

Vatikan'ın kalbinde aşı krizi: İstifa ettiler!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)