BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBAE bankaları Rusya'dan transferleri askıya aldı----

BAE bankaları Rusya'dan transferleri askıya aldı

BAE bankaları Rusya'dan transferleri askıya aldı
19 Şubat 2024 - 08:45 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri'nin büyük bankaları, ikincil yaptırım riski nedeniyle Rus müşterilerle çalışmaya kısıtlamalar getirmeye başladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bankaları Rusya'dan para kabul etmeyi ve Rus müşterilere transfer yapmayı bıraktı. Ayrıca kredi kuruluşları, sahipleri Rusya vatandaşı olan şirketlerin banka hesaplarını da kapatmaya başladı.

Vedomosti gazetesi bu haberi Rus işadamları, vergi ve hukuk danışmanlarının yanı sıra Business Russia adlı iş dünyası organizasyonu temsilcilerine atıfta bulunarak duyurdu.

İş dünyası temsilcilerine göre BAE bankalarıyla yaşanan sorunlar, düşük düzeyde de olsa ABD Başkanı Joe Biden'ın Aralık 2023'te ikincil yaptırımlara ilişkin kararname yayınlamasından çok önce başladı. Ruslar 2023 yılı boyunca zorluklar yaşadı ama eylül ayından itibaren sorunlar ciddi anlamda yoğunlaştı. Gazetenin konuştuğu kaynaklara göre şu anda Rus şirketlerinin hesap açması neredeyse imkansız hale geldi.

Dün Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya ile Türkiye arasındaki banka transferleriyle ilgili sorunlara dair endişelerini dile getirmiş ve diplomatik misyonun her iki ülkenin dış ekonomik faaliyetleri üzerinde olumsuz sonuçlar doğurmasını önlemek için Türk yetkililerle aktif olarak çalıştığını belirtmişti.(Türkrus)

G7'den Rusya'ya yaptırımları sıkılaştırma sinyali

 

Rusya’dan BDT’ye yapılan havalelerde büyük düşüş

 

Rusya'da devlet destekli konut kredisinde rekor

 

Rus halkının elindeki yabancı nakit miktarı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)