BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabayiğitler nasıl olacak?----

Babayiğitler nasıl olacak?

Babayiğitler nasıl olacak?
19 Eylül 2013 - 09:06 www.finansgundem.com

Sır gibi saklanan yerli uçağın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Kaç adet üretilecek, ne tipte olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü (HUTGM), yerli uçak üretimiyle ilgili yol haritasında tip ve model konusunu netleştirdi. HABERTÜRK, sır gibi saklanan yerli uçak tiplerinin ayrıntılarına ulaştı. Türkiye, yerli imalat olarak en az 2 tip uluslararası bilinirliği olan tek-çift motor pervaneli ve çift motorlu hafif jet uçağı üretecek. Bir jet veya turboprop bölgesel uçağın tasarım, geliştirme, sertifikasyon ve üretim programı ile 100 bölgesel uçak üretilmesi hedefleniyor.
SERİ ÜRETİME GEÇME
Ulaştırma Bakanlığı, 2023 yılında tamamıyla yerli kuruluşların işbirliği ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Avrupa Havacılık Güvenlik Ajansı (EASA) sertifikalı bir bölgesel uçağın tasarımı ve sertifikalandırmasını tamamlayıp, seri üretime geçmek istiyor. Bölgesel uçak, 90-120 yolcu kapasiteli olacak. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları; Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte proje modeli üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bu amaçla bir dizi önemli toplantı yapıldı. Bu toplantılarda, yerli uçak üretimiyle ilgili önemli mesafeler de alındı. Görüşmeler ve girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
2035 HEDEFİ
Kaynaklar, Türkiye'nin uzay ve havacılık alanında yerli üretime geçmesinin önemine işaret etti. Bu kapsamda 2023 yılı hedeflerinin yanı sıra 2035 yılı için de bazı hedefler konuldu. Ulaştırma Bakanlığı 2035 yılında ana alt sistemleri (motor ve aviyonik dahil) büyük oranda yerli olmak üzere değişik çapta ve farklı teknolojilere sahip yurt içi özgün tasarımlı uçakları geliştirip, sertifikalı olarak seri üretime geçmeyi amaçlıyor. Kaynaklar, yerli uçak yapımı için teşvik ve gerekli düzenlemelerin yapılmasının da önemine işaret etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş19 Eylül 2013 09:28

    Sabah sabah hiç güleceğim yoktu, güldürdünüz beni.Sen git airbusun resmini koy sonrada işte yerli uçağın ayrıntıları diye başlık at.Bilmediğinize eminim airbusun üretim sürecinde 50.000 kişi çalışıyormuş, bizim uyduruk pervaneli tayyare imalinde eminim en fazla 50 kişi çalışıyordur.