BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBabacan'dan faiz açıklaması----

Babacan'dan faiz açıklaması

Babacan'dan faiz açıklaması
24 Mart 2014 - 09:44 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, "11 yılda eğer faizler düşmeseydi 442 katrilyon (milyar) daha hep beraber faiz ödeyecektik" dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Etimesgut Ankaralılar Derneği tarafından AK Parti Etimesgut belediye başkan adayı Rıza Gezer için düzenlenen destek mitinginde konuştu.

Türkiye'de darbe dönemlerinin geride kaldığını ifade eden Babacan, halkın vicdan terazisine güvenilen bir anlayış olduğunu, milletin dik duracağını söyledi. 2002 yılında vatandaşın cebindeki en küçük banknotun 1 milyon lira olduğunu anımsatan Babacan, "2002 yılında enflasyon yüzde 29'du. Şimdi enflasyon yüzde 6,5'e çıktığında gazeteler hemen manşet atıyor. Tabii yüzde 29'ları unuttular" ifadesini kullandı. Türkiye'de faiz oranlarının düşürüldüğünü anlatan Babacan, şunları belitti:

"Faiz harcamalarını indirdik. Buradan çıkan kaynakla şimdi çok güzel hizmetler veriyoruz. Bu 11 yılda sadece faizlerin düşmesinden ne kadar tasarruf sağladık Eğer faizler düşmeseydi, yüzde 66'dan devlet faiz ödemeye devam etseydi ne kadar daha fazla Faiz ödeyecekti 11 yılda eğer faizler düşmeseydi 442 katrilyon (milyar) daha hep beraber faiz ödeyecektik."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uLvi24 Mart 2014 09:52

    Son 11 yılda faizlerin daha önceki yillara gore düşmüş olması AKP'nin ekonomiyi çok iyi yönetmesiyle değil küresel şartların buna elvermesiyle gerçekleşmiştir. Türkiye'ye benzer ekonomilere sahip bütün ülkelerde faizler yaklaşık aynı oranlarda düşmüştür.