BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan: Hay Allah razı olsun----

Babacan: Hay Allah razı olsun

Babacan: Hay Allah razı olsun
11 Şubat 2015 - 13:30 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Bankası yetkilileriyle arasında geçen ilginç bir diyaloğu paylaştı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TEPAV tarafından düzenlenen "Küresel Yönetişimin Dönüşümü" başlıklı T20 2015 açılış toplantısına katıldı. Burada konuşan Babacan, kamu özel sektör standartlaşmasını Dünya Bankası yetkilileriyle paylaştıklarını belirtti. Babacan, "Onlarla görüşüp böyle böyle bir şeyler düşünüyoruz dediğimizde, 'Hay Allah razı olsun, biz de böyle bir şey arıyorduk' diyorlar" dedi.

Babacan, Dünya Bankası başta olmak üzere uluslararası kuruluşlardan kamu özel sektör ortaklığını standartlaşmayı istediklerini belirterek, “Mümkünse dünya Bankası'nın bu standartlara uyulup uyulmadığıyla ilgili akreditasyon mekanizması olsun. Standartlar kuruldu, kamu-özel ortaklığı buna uyuyor mu uymuyor mu?" dedi. Ulusal egemen fonların uzun vadeli ve makul getirili yatırım yerlerine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Ali Babacan, sigorta şirketleri ve reasürans şirketlerinin elinde çok büyük varlıklar olduğunu, ancak bu varlıkların şu anda çok düşük getirili olduğunu, hatta Avrupa merkez bankası'nın kararlarından sonra dünyada negatif getiri döneminin başladığını ifade etti.

SAPA SAĞLAM KONTRATLAR

Babacan, "Onlarla görüşüp böyle böyle bir şeyler düşünüyoruz dediğimizde de, 'Hay Allah razı olsun, biz de böyle bir şey arıyorduk' diyorlar. Burada uzun vadeli öngörülebilirlik işin esası. Kamu özel ortaklığı projesi dediğinizde, projenin ilk düşüncesinden başlayıp da, yatırımının yapılması ve bunun geri dönüşümünün sağlanması en erken 15 yıl. Bazen 20, 30, 40 yıl. O kadar uzun süre içerisinde ülkelerde 10 tane hükümet, 20 tane bakan değişiyor. İşe başladığınız günkü o ülkenin genel politikası ile işin bittiği günkü politika apayrı olabiliyor. Biz buna nasıl güvenip de geleceğiz diyorlar. Dolayısıyla çok sağlam hukuki çerçeve gerekiyor burada. Uluslararası hukukça karşısında sapa sağlam kontratlar gerekiyor." diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)