BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan: Davet gelmedi, gelse Ayasofya'ya gidebilirdim----

Babacan: Davet gelmedi, gelse Ayasofya'ya gidebilirdim

Babacan: Davet gelmedi, gelse Ayasofya'ya gidebilirdim
23 Temmuz 2020 - 22:43 www.finansgundem.com

Babacan Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Davet gelmedi, gelseydi gidebilirdim" ifadelerini kullandı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, camiye dönüştürülen Ayasofya'nın ibadete açılacağı ilk namazda, kendisine davet gelmediğini açıklarken, "Gelseydi gidebilirdim herhalde" dedi.

Babacan, Ayasofya'nın müze statüsünün iptal edilerek camiye dönüştürülmesi konusunda ise,  "Daha önce 'Bu bir tuzaktır, bu bir oyundur' ifadesi kullanıldı. 'Biz böyle bir şey yaparsak dünyanın her yerindeki camilerin başına ne gelir, düşünüyor musunuz' dendi. Benim hükümette olduğum dönem gündeme gelmedi açıkçası" yorumunu yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde Habertürk'te yayınlanan "Nedir Ne Değildir?" programında, gazeteciler; Nihal Bengisu Karaca, Nagehan Alçı, Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE'YE YAPILAN EN BÜYÜK EKONOMİK OPERASYON..."

2002'den bugüne dini terminolojiyi hiçbir zaman kullanmadığını belirten Babacan, "'Yeni bir parti kurduk, yeni bir dil oluşturalım, eski gömleği çıkaralım' gibi bir şey yok, ben neysem oyum. Ben dinimizin kutsallarının günlük siyasette kullanılmasına kökten karşıyım ve hayatımın hiçbir döneminde yapmadım, doğru olduğuna da inanmıyorum. Bizim kendi hayat tarzımız, tercihlerimiz, inançlarımız olabilir" yorumunu yaptı.

türkiye'deki ekonomik durumun nedenlerine değinen Babacan, "Türkiye'ye yapılan ekonomik operasyonun en büyüğü, akıl dışı, bilim dışı, rasyonalite dışı, tamamen popülizme dayalı ekonomi uygulamalardır, ben adına politika bile diyemiyorum" dedi.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim24 Temmuz 2020 17:36

    camiye davet mi olur,,gitmek isteyen gider,parkda namazını kılar.

  • tolga24 Temmuz 2020 14:29

    ne daveti giderdin namazını kılardın normal vatandaş gıbı  orada binlerce insana davetmı gitti

  • Siyasal İslam24 Temmuz 2020 10:15

    Gelinen nokta cahiliye dönemi adetleri geri dönüyor. Ahir zaman. Soyuna, partine göre muamele dönemi.

  • YAVUZ SULTAN SELİM24 Temmuz 2020 08:48

    Beni de şahsen arayıp davet eden olmadı ne yapalım şimdi pire için yorgan mı yakalım. karamollaoğlu ile aynı cevabı vermişler akıl babaları böyle cevaplamalarını mı istedi acabaaaaa..

  • DOĞRU24 Temmuz 2020 10:22

    Yavuz sultan selimin adını kullanıp kirletme, osmanlıya en büyük zararı bilimden ilimden uzak insanlar zarar veriyor...

  • vatandaş24 Temmuz 2020 08:36

    EVET BÜTÜN YORUMLAR DOĞRU AMA BU ÜLKEDE SON GERÇEK VİP NAMAZLARI KILINIYOR DAVET EDİLMEYENİ ORAYA ALMAZLAR.

  • eleştirilere cevap24 Temmuz 2020 05:50

    acaba babacanı eleştirirken trol gözlüğünüzü bırakıpta şu  gözle baktınız mı demekki  Ayasofya ile ilgili bir davet sözkonusu amaç Show yapmak ülkenin gündemini değiştirmek akp den chp ye dönen belediyelerde akp li belediyelerin kötü yönetiminden ötürü devredilen belediyelere borçlardan haciz geliyor neden çünkü hepsi yandaşlara verildi ve hacize verende yandaşlar 

  • Arif gsli 24 Temmuz 2020 04:49

    Bu zamanda herkeste bir BENLİK olmuş. Doğru bir insan olmak sa gaye, sana değil, insana yapılan yardıma bakcan. (Dar beyinliler insanlığa yardım eden diyince hemen tayyibi öne sürdüm sanıyolar. Bir tebessüm bile insanlıktır)

  • Erke donergeci24 Temmuz 2020 03:17

    Ayasofya da ilk cumada kontenjan 500 kişi. Zaten ben batı taklitciligine karşıyım, namazı gavur mimarın yaptığı camide kılmak daha sevaptır diyen saflara acıyorum

  • tam24 Temmuz 2020 00:02

    Ben yoktum uzun zaman geldımmm.BUNUN İÇİN KONUŞMIYACAM..... .SEN KIMSIN KI....

  • veri24 Temmuz 2020 08:58

    eskiden atatürkçüler vardı millete ayar verirlerdi,  şimdi sonradan olma aktroller çıktı ortaya millete ayar vermeye kalkıyorlar, fikirler farklı zihniyet aynı...Tam değil sen çeyrek  bile olamassın

  • Yaradanın daveti23 Temmuz 2020 23:18

    Davetlerin en büyüğü günde 5 defa yapılıyor zaten. Camiye gitmek için başka nasıl davet bekliyorsun. Yaradanın daveti varken kulun davetine mi ihtiyaç duydun?

  • Ali24 Temmuz 2020 04:04

    Sen git bakalım içeri girebilecek misin

  • Cahil24 Temmuz 2020 03:15

    Her isteyen gidemiyor, kontenjan 500. Zaten herkese açık olmayan camide cuma şartları oluşmamış oluyor, kılanlar boşa kılacak

  • Mahmut mutlucan24 Temmuz 2020 00:37

    Onu namaza davet edenlere sorsana.Kim kimi davet etmiş.O zaman davetsiz herkes gelsin desinler.Kğmseyi davet etmesinler.

  • Kaçan Grup24 Temmuz 2020 00:16

    uganda’da mı yaşıyorsun

  • FİNANSŞÖR23 Temmuz 2020 23:09

    İslamiyet te camiye davatiye olmaz.davetiye ezandır seladır.duydummu gidersin yada gitmezsin.ben senin yerinde olsam ya protokola zorla kendimi yazdırır yada halkın arasına karışır giderdim.sonra sen kendini ne zannediyorsun.sen kimdin seni RTE kellesini verdi seçimler kazandı seni vitrine çıkarttı sende kendini bir şey zannettin.ülkemizde seni 10-100-1000 katlıyacak ekonomistler var.bizler sana ve diğer milletvekillerine oyumzu vermedik.bizler RTE ve BAHÇELİ ye oylarımızı verdik.sen güvenilmeyen birisin sonundda seni çözdüler ve partiden ihraç ettiler.ilk seçimlerde seni sandığa halk gömecektir.eğer ki seçim yasası çıkar ise hiç sansın yok chp de yerini alırsın.

  • doğru24 Temmuz 2020 08:41

    herkesin dini inancı ,imanı kendine ,kimse kendini terazi yerine koymasın ,ALLAH katında kimin makbul insan olduğunu ancak ALLAH bilir, sizin referansınız farklı...

  • falanca23 Temmuz 2020 23:05

    bildiğim kadarıyla cuma namazının sıhhatinin şartlarından bir cuma namazı kılınacak yerin herkese açık olmasıdır. o halde davetsiz gidilemez mi. Gidilemez ise orada cuma namazı kılınabilir mi?